onsdag 3 januari 2024

"Farornas tid"

Turkiska parlamentet har paus och bedömningarna tycks olika om Sverige kommer att bli medlem i Nato under en överskådlig framtid. Eller kanske aldrig, kanske blir vi ockuperade av ryssen istället efter att ha blivit bombade sönder och samman, som ett resultat av en överenskommelse mellan Putin, Erdogan och Orban? (Turbulent tid i Nato: Nu sätter Jens Stoltenberg ner foten (msn.com)). Specifikt Stockholm lär ju alltså bli ett möjligt mål för ryska missiler om katastrofscenariot blir verklighet och Putin segrar i Ukraina. (Carl Bildt slår larm om säkerhetsläget: "Risk för krig i Stockholm" (msn.com))

Tidningarna Wall Street Journal och Le Parisien utser Putin till "årets vinnare". Totalt glädjelös utnämning förstås. Men så blir det när stödet från både USA och EU fullkomligt idiotiskt nog avtar. (Putin utsedd till "Årets vinnare" av franska tidningen Le Parisien (msn.com)Putin ”årets geopolitiska vinnare”, enligt Wall Street Journal – SwebbTV)

Det som är dystert för Ukraina (Brittisk media varnar för ”brutalt västerländskt svek” mot Ukraina – SwebbTV) kommer att bli dystert även för oss. Och vi går alla en mörkare framtid till mötes genom ett felaktigt vägval som sviker Ukraina.



Hade förstås sen inte alls tänkt att någonsin mer titta på SVT igen. Särskilt inte efter deras fake news som förde vidare Hamas skådespel (inte bara en gång, utan även en andra gång, trots mängder av klagomål efter första gången, ganska uppenbart att SVT står på terroristernas sida). Men dumt nog gjorde jag undantag för Rapport 19.30 i måndags och Aktuellt 21.00 igår.

Rapport 19.30 ville hänga ut unga kvinnor som vänster, och därmed skapa förakt och ännu mer polarisering. De unga kvinnor som avskyr partierna till vänster och alla deras lögner vill nog inte bli anklagade för att sympatisera med dessa. Eftersom SVT står med som källa för mätningen så är den nog väldigt falsk (SVT-journalisterna tycks fortfarande tro stenhårt på bandwagoneffekt för att uppnå ökade vänstersympatier hos befolkningen):

En diskussion som uppstått (efter denna totalt onödiga SVT-mätning, som bara skapar ännu mer schism, fördomar och hårda ord) är att kvinnor i allmänhet lättare faller för grupptryck. Även om det nu skulle vara så bland den där yngre åldersgruppen kvinnor, så tror jag inte det gäller för de som är äldre än 29 år, förhoppningsvis bryr de sig inte ett dyft om att anpassa sig efter vad majoriteten av andra kvinnor tycker för att inte riskera att bli utfrysta av denna majoritet. Utfrysning är såklart rätt vanligt, men det är även styrkan att stå emot grupptryck. Det är sju gånger bättre ute i kylan än att bli bränd av lögn utan konsekvenstänk.

Sen har vi då alltså Aktuellt 21.00 som vill bidra till att förslappa språket genom ett nyhetsankare som utan vidare använder ord som "skitår". Suck! Vad blir det nästa gång? "Snutarna" istället för poliserna? Känns som om de kan få bete sig hur som helst numera. Kritik skakas bara av som vatten på en gås. Säg, varför måste ett vänsteraktivistiskt vuxendagis som SVT finansieras via skatten? Varför ska vi tvingas betala för sådan smörja?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid). Försök hålla en vänlig, saklig och god ton i kommentarsfältet. Tack!