söndag 28 januari 2024

"Julnovell Tomten", Jonas Karlsson

Julnovell Tomten, Jonas Karlsson. Akt Förlag AB. Antal sidor: 48. Utgivningsdatum: 2023-09-11.


"Julen har många anspråk och förväntningar, men tillvaron är inte alltid så lätt, särskilt när tillvaron vänts upp och ner, och inget är som det varit. I Tomten möter vi omtänksamma William som vill ställa allt till rätta, men hur löser man en situation som inte blir som man tänkt sig.

”Han vaknade på julaftons morgon med ett ryck. Vad var det han satt igång? Varför hade han bestämt någonting med den där opålitlige stora buffeln? Han liknade inte alls bilden William fått upp i huvudet när han beställde en hyrtomte. Elin skulle förmodligen bli rädd och springa /…/” 

Tomten är första novellen i Akt Förlags serie, Samtida julnovell, skriven av författaren och skådespelaren Jonas Karlsson. Med denna utgivning vill förlaget också slå ett slag för värdet av högläsning, som är berikande, ja, rent av livsnödvändig. Så läs Tomten högt tillsammans med familjen, vänner, arbetskamrater, i bokklubben eller för grannarna. Självklart kan man alltid läsa själv på bussen, fiket, hemma i soffan eller några sidor till natten. Njut julen gemensamt – högläs Jonas Karlssons nyskrivna julnovell!"


Visserligen inte så säsongsanpassat längre, men för den skull bör ni inte missa Jonas Karlssons senaste lilla fina julnovell, en riktig pärla i vackert utförande. Slutet gott allting gott, efter svängningar som väcker onda aningar på vägen dit. Skickligt konstruerad historia av en mästare på noveller. Sänder en hjärtevarm och tillitsfull air in i vår nuvarande verklighet som man sorgligt nog upplever vara raka motsatsen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid). Försök hålla en vänlig, saklig och god ton i kommentarsfältet. Tack!