lördag 13 januari 2024

Barfotaförsvar och badass-girls

 

 

"Han hade sett en kvinna stå barfota framför sin ytterdörr och utmana en rad bajonetter. Han kände igen blicken hos någon som försökte försvara sitt hem med bara en sten i handen."


Ögonblicksbild (med "extra mening", se det gärna tvetydigt) för bönderna i norr som får utkämpa sina slag utan hjälp i I ljusets makt av Leigh Bardugo.


Tar mig här friheten att översätta inlägg på X av Sofia Ukraini, den 10 januari 2024:

"Förra månaden förgiftade två ukrainska flickor på Krim fyrtiosex ryska soldater genom att ta med sig vodka och snacks spetsade med arsenik. Enligt ryska Telegram gjorde FSB en räd mot deras hus, men flickorna sköt ihjäl tre och flydde sedan: "De misstänkta för fyrtiosex krigares död gjorde motstånd, tyvärr var det inte möjligt att kvarhålla dem. Sabotörerna visade sig vara väl beväpnade och (det hade vi inte förväntat oss!) väl förberedda. Så snart specialstyrkorna kom för att arrestera dem öppnade de eld mot dem med pistoler och automatvapen", sade den ryska specialtjänsten. Vi vet inte var sabotörerna är nu. Tre FSB-officerare dödades till följd av skottlossningen. Ytterligare två skadades, en av dem allvarligt. En av gärningsmännen kan också ha skadats, men det är osannolikt att skadan var allvarlig. Sökandet efter sabotörerna fortsätter."


Varje lördag bloggen Mina skrivna ord Veckans mening. Avsikten är att lyfta fram en mening som fått oss att stanna upp. Meningen kan vara humoristisk, tänkvärd, träffsäker eller vadsomhelst.


4 kommentarer:

  1. det ser problematiskt ut på många håll i världen.gäller verkligen att sålla ut vad det är som.verkligen gäller

    SvaraRadera
    Svar
    1. Såklart har du rätt. Att sålla är viktigt, gäller även för sådant som förs ut i mainstream media, mer än någonsin tidigare.

      Radera
  2. Vet inte om berättelsen är sann, men om den är det så You go girls!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Naturligtvis kan vi inte veta om det är sant, men tanken på om så vore är rätt angenäm!

      Radera

Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid). Försök hålla en vänlig, saklig och god ton i kommentarsfältet. Tack!