söndag 28 januari 2024

"Utan trosbekännelser i Wittenberg", David Nessle

Utan trosbekännelser i Wittenberg, David Nessle. Kartago Förlag. Antal sidor: 160. Utgivningsdatum: 2023-10-26.

 

"Den fjärde Muralgranskarsamlingen bjuder på en ny uppsättning symboltyngda gamla bilder som bringas att kollidera med nutida begrepp och en jargong formulerad på improviserad medeltidsswänska. Ur dessa oväntade möten uppstår allt som oftast stor humor.

Muralgranskaren dök först upp på Twitter 2015 och har allt sedan dess varit ett återkommande inslag i Dagens Nyheter på söndagar. Muralgranskaren själv, ordkonstnären, deckarförfattaren och serietecknaren David Nessle, har också gjort sig ett namn som ofta förekommande bisittare i Kalle Linds podd och radioprogram Snedtänkt."


Den fjärde Muralgranskaren bjuder på slagfärdigt vitsiga texter till lustiga gamla bilder, precis som första Muralgranskaren (har för egen del inte läst del 2 och 3). Inte ofta man hittar böcker som lockar till skratt, ordkonstnären David Nessle lyckas dock med den bedriften! Något glatt och slagfärdigt är såklart extra önskvärt och välkommet för de flesta i dessa allvarstider, kan jag tänka. Håll utkik efter @muralgranskaren på X, en inspiration för att sen läsa böckerna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid). Försök hålla en vänlig, saklig och god ton i kommentarsfältet. Tack!