lördag 27 januari 2024

Allsmächtiga Försächrings-Kassan

 


"Egentlighen skulle Jagh Behöfwa Wila, men Försächrings-Kassan har Bedömt att Jagh har Sechtio Procents Arbets-Capacitet."


Mening ur Utan trosbekännelser i Wittenberg av David Nessle. Den fjärde Muralgranskaren.


Varje lördag bloggen Mina skrivna ord Veckans mening. Avsikten är att lyfta fram en mening som fått oss att stanna upp. Meningen kan vara humoristisk, tänkvärd, träffsäker eller vadsomhelst.


2 kommentarer:

  1. Tyvärr tror jag att det finns viss igenkänning i det citatet för en och annan som inte mår alls bra. Hos mig finns också en mening att fundera på!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, tyvärr. Spelade tydligen ingen roll att det blev ny regering. De som drabbades av Annika Strandhälls framfart 2015 kommer nog aldrig att få upprättelse. När de talar om hur folk skall klara ekonomin borde de tala med de utförsäkrade sjukskrivna som skall klara av att leva på 0 kr och ändå betala skatter till det allmänna utöver de basala kostnaderna. Vad spelar det för roll med allt vi betalar in via skatter och avdrag på löner för arbetsgivaravgifter, när pengarna inte går dit de borde! Många utförsäkrade kroniskt sjuka med påföljande handikapp är idag fullkomligt beroende av anhörigas bistånd. Så borde det inte vara.

      Radera

Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid). Försök hålla en vänlig, saklig och god ton i kommentarsfältet. Tack!