söndag 20 augusti 2023

En dag i augusti


Coops avdelning med varor för bakning tapetserar nu denna sensommar med propaganda för hijab. Tolkar man det rätt om vi nu anmodas utveckla positiva känslor för de kvinnoförtryckande delarna av islam genom matlagning och bakning med leende kvinnor i hijab? Både public service och tv4 promotar islamism, för allt oftare ses hijabanvändare för att antagligen försöka normalisera islamism (Camilla Hamid och Zeina Mourtada anlitas tröttsamt mycket för detta!), allt enligt Muslimska brödraskapets tillvägagångssätt för att montera ned demokratin och ersätta den med politisk islam. Och för varje bränd koran har man gått ut med att bygga en ny moské i Sverige, vilket kan snabba på radikaliseringen. Även läkare som normaliserar hajib anlitas tydligen av tv4:


Alla som får ont i magen av oro över radikal islam i Sverige kan förstås sluta titta på tv, men allt det andra?

Broschyren man såhär i sommartid 2023 ivrigt hängt upp på Coop för att promota fundamentalistisk islam innehåller recept till julbaket(!). Ja, ni läste rätt, "jul", bl.a. saffransbullar med mandelmassa, eller piffiga små gröna "Julgransmaränger". Till och med matvarubutikerna i Sverige har fått panik och vill buga djupt för islam och islamister, de plockar fram vad de har, oavsett vad det är? Seså, nu ska alla tydligen vilja islamisera Sverige. Alla ska krypa och kräla, bocka och buga för islam. För att blidka Turkiets president? För att blidka salafistjihadister? Av rädsla för vad Al-Qaida kan göra mot oss? För att blidka alla islamister som kan tänkas vilja begå terrordåd här? Tjetjener som hotar oss? För att blidka de som vill ha mer kvinnoförtryck, även i Sverige? För alla som vill ha sharialagar här? Ja, vad vet jag? Djupt oroande utveckling om vi alla blir kuvade att tvingas böja oss för islam och följsamt anpassar oss alltmer till den religionen, på ett förrädiskt långsamt sätt. Snart här?:



Så det kanske är det här bokbrännarna i Stockholm vill uppnå, förutom att hålla oss utanför Nato? D.v.s. fler moskéer, mer radikal politisk islam, ökat kvinnoförtryck. En sak är säker. Skulle det bli en liknande situation här framöver, som skulle försöka tvinga alla kvinnor att anpassa sig efter islams lagar oavsett vilken religion man har eller inte har, så vill jag vara den sortens obeslöjade "fearless woman" som ovan. Alla gånger! Så nej, någon feminist är jag inte. Svenska feminister verkar vara positiva till sådan radikal islam, d.v.s. slöja, hur konstigt man än kan tycka det är.



 


 

 


 

 


 

 

Nåja, nu ska jag försöka mig på att läsa en bok med japansk touch, en vinnare av en The National Book Award 2018: Sändebudet av Yoko Tawada. För att prova något nytt i bokväg.


2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Och den nya sorten med jordnötter var riktigt god faktiskt! Fazer godkänt märke också förstås. :)

      Radera

Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid). Försök hålla en vänlig, saklig och god ton i kommentarsfältet. Tack!