måndag 6 maj 2024

"'Always', said Snape"

Bokbloggen Mias bokhörna har en måndagsutmaning som kallas Boktriss. För varje vecka avancerar vi framåt i alfabetet, och detta är vår uppgift för veckans aktuella bokstav: 1. Manlig karaktär, 2. Kvinnlig karaktär, 3. Djur, barn eller karaktär i tecknad serie. Bokstaven är S:

1. Professor Severus Snape, lärare i ämnet Trolldryckskonst på Hogwarts. Finns bl.a. med i Harry Potter och de vises sten av J K Rowling.

2. Susso Myrén är huvudkaraktär i boken Stallo av Stefan Spjut. Tidningarna kallar Susso för "trolljägare".

3. Spara och Slösa. Serien fanns i Lyckoslanten. Från en tid när man ville få barnen sparsamma och uppdatera sparbanksboken med pengar från spargrisen, inse det kloka i detta. Dessutom var det skälig ränta på sparpengarna då. Flickan Slösa satte bums sprätt på slantarna som gick till förgängliga nöjen, bjäfs, godis, slit och släng, tomt blev det i portmonnän och magra spargrisen sur för jämnan. Flickan Spara var sparsam, planerade sina väl betänkta kloka inköp på sikt, hade därför alltid en slant som buffert och en ständigt trind glad spargris.


via GIPHY

"Always"-citatet ovan av Snape - som skall vara rätt viktigt för helheten - finns i seriens sista bok Harry Potter och Dödsrelikerna. Än så länge bara läst första delen - lysande bra! Barnasinnet finns tydligen kvar.😊 Men filmerna har ju de flesta sett och citatet känns väl igen därifrån, om inte genom sista boken.


2 kommentarer:

  1. Det kan nog vara roligare att vara Slösa än Spara ;)

    SvaraRadera
  2. håller med Robert. undrar just vart min Stallo tagit vägen. har läst den för ganska länge sedan,men inte sett den i mina hyllor på länge. Snape, who?

    SvaraRadera

Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid). Försök hålla en vänlig, saklig och god ton i kommentarsfältet. Tack!