söndag 27 november 2022

En smakebit på søndag: Partiet som kom in från kylan

Genom den norska bokbloggen Betraktninger ~ tanker om bøker kan vi även denna söndag bjuda på och ta del av smakbitar ur böckerna vi läser eller har läst. Med detta utbyte kan vi ge och få bra boktips.

En smakbit ur utlästa Partiet som kom in från kylan av Magnus Utvik. Sid. 178:


"Partiet Nyans har anklagat kommunstyrelsen i Göteborg för "islamofobi" för att den beslutat att uppmana Skolinspektionen att stänga ner den muslimska förskolan Safirskolan, som förut hette Vetenskapsskolan. Dessutom vill Partiet Nyans att islamofobi ska få en egen brottsrubricering. Vad som är än mer komprometterande för Flamman, som väljer att publicera Partiet Nyans inlägg utan någon som helst kommentar, är avslöjandet av stiftelsen Doku i juni 2019 som visade att Safirskolan anställt minst fyra personer som återvänt till Sverige efter att ha anslutit sig till IS i Irak och Syrien.
   Precis som under Kominterntiden är Vänsterpartiets dröm om socialismen i dag också en vision om en helt annan värld. Enligt partiprogrammet kämpar Vänsterpartiet och Ung Vänster tillsammans mot samma mål: "Stora och djupa grundläggande samhällsförändringar i Sverige och i hela världen." En socialistisk värld. En kamp partiet har fört sedan år 1917. Ska denna vision uppnås tillsammans med islamistiska föreningar?"


Partiet Nyans partiledare Mikail Yüksel stod tidigare högt upp på Centerpartiets riksdagslista i Göteborg. Han uteslöts från Centern tre veckor före valet 2014 efter avslöjat samröre med den fascistiska organisationen Grå Vargarna, som försökt etablera sig i de nordiska länderna. Kanske har Centerpartiet (som under senare tid givit sitt stöd för vänstern) mer gemensamt med just Vänsterpartiet än vad de vill ge sken av? Grå Vargarna var för övrigt inbjudna för att hålla tal under Svenska kyrkans konferens "A week of neighbours" i början av det här märkliga året 2022. Man kan även undra varför Svenska kyrkan vill ha ett samröre med en islamofascistisk organisation och Muslimska brödraskapet?

Det är så mycket som så många av oss skulle vilja ha utrett, känns det som. Så många frågor. Så mycket som tystas ner som det inte finns någon uppenbar anledning till varför det borde tystas ner, utan istället få väl underbyggda, klara och raka svar närmare sanningen, utan en massa lager av lögner. Är det fel av mig att tänka så?

I BOKHYLLAN: "Partiet som kom in från kylan", Magnus Utvik (bloggbokhyllan.blogspot.com)


Fler smakbitar finns här. Önskar er en fin första advent! För det får vi såklart inte heller missa att det är denna söndag! :)


6 kommentarer:

 1. Tyvärr är det ju att man i Sverige 2022 inte får lov att prata om vissa saker. Då blir man kallad både det ena och det andra. En saklig diskussion skulle verkligen vara önskvärt, men det verkar omöjligt.

  SvaraRadera
 2. Läste om det här i tidningen, men det var ju väldigt ytligt förstås

  SvaraRadera
 3. läser Göteborgs-Posten, orkar nog inte med böcker

  SvaraRadera
 4. En enda soppa säger jag. Har förstått att man plockat röster i speciellt utsatta områden. Känner inte att jag orkar engagera mig även om det är intressant samhällsdebatt. Tack för smakbit. Trevlig första advent

  SvaraRadera
 5. Läst om den någonstans i vimlet, men inte så mycket. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 6. vem i hela världen kan en lita på? känner till Magnus Utvik men inte den här boken. tack för smakebiten!

  SvaraRadera

Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid). Försök hålla en vänlig, saklig och god ton i kommentarsfältet. Tack!