måndag 28 november 2022

Dagens bokpost: Skuggan av Dimön

Skuggan av Dimön
Mariette Lindstein


Dimönserien del 4 (eller del 7, om man ser till helheten förbi det nuvarande bokförlaget) kom idag i ett bokpaket med posten. Trevligt och uppskattat rec.ex.! 

Känns toppen att få läsa och bokbloggsrecensera denna romanserie som jag tycker är så otroligt läsvärd, både genom effektiv fängslande spänning liksom förmågan att ge värdefulla insikter om sektproblematik - på ett sätt som de flesta kan ta till sig. Så nu har jag den här i min hand och såhär lyder beskrivningen:

"Den före detta sektledaren Franz Oswald lever numer ett stillsamt liv på Dimön där han driver en retreat med naturvandringar, hälsokost, kallbad och inspirerande föredrag. Dessutom har han stadgat sig med en jämnårig kvinna. Ändå kan hans son, Thor, inte låta bli att undra om det bara är lugnet före stormen. När Franz börjar bete sig underligt gör Thor efterforskningar i sin pappas förflutna och upptäcker att det finns en lucka på flera år i hans liv som han aldrig har pratat om. Alla spår leder till ett skånskt, dekadent gods – Glimmingeholm – där Franz vistades i sin ungdom. Det ryktas att där fanns en inre cirkel som hängav sig åt utsvävande fester och mystiska ritualer. Ju mer Thor frågar, desto mer undflyende beter sig Franz. Vad hände egentligen på Glimmingeholm för trettio år sedan som fick Franz att fly därifrån hals över huvud? Och varför är han så angelägen om att sanningen inte ska komma fram?"


Dimön-serien del 7
Förlag: HarperCollins Nordic
Utgivningsdatum: 2022-11-24


Tack för recensionsexemplar!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid). Försök hålla en vänlig, saklig och god ton i kommentarsfältet. Tack!