tisdag 22 november 2022

Wintermood: Svensk strukturell hemlöshet och rysk revolution


5 900 människor är nu akut hemlösa i Sverige, de "strukturellt" hemlösa har blivit ett begrepp med de rödgröna i regeringen under de senaste åtta åren, och antalet drabbade har ökat. Många sjukskrivna utförsäkrade har bara blivit räddare och räddare. Hur många som är utförsäkrade p.g.a. sjukdom har man inte längre någon siffra på, de utförsäkrade skrivs och talas det inte längre om, inte sedan 2020, något hände då (effekten av Vänsterpartiets inblandning - var det Vänsterpartiet som mörkade?), ämnet försvann. Journalisterna uppmärksammar det alltså inte längre, trots att problemet (vilket Socialdemokraterna med Strandhäll i spetsen orsakade 2015) fortfarande kvarstår. Men vad har den nya regeringen för anledning att rädda Strandhälls anseende (om hon nu fortfarande menas ha ett sådant) genom att inte låtsas om problemen med Försäkringskassan och avsaknaden av tjänstemannaansvar? Det kan man ju undra. På nyheterna talar man mest om de rikaste länderna, såsom Sverige... säger dom. Miljöpartister (inkl. Bjerström) gillar att prata vitt och brett om hur rika vi är i Sverige. Det rimliga borde då vara att miljöpartister säljer allt de äger och har och skänker både det och sin inkomst till de fattiga länderna. Då kanske hemlösheten görs synlig i Sverige? För SVT gillar ju att ge mycket goodwill åt MP. Så vem vet? Vinter + hemlöshet = misär. Halloj, journalister, varför är vissa ämnen så gott som oberörbara numera?! Jag lider med människorna som drabbats, är det något fel på mig som reagerar så?

Och så läser jag Aleksandra Kollontaj igen. Denna gång Jag har levt många liv (2014). Såhär skriver hon när hon nås av nyheten om Februarirevolutionen 1917:

  "Knappt satt jag på tåget förrän jag fick syn på orden med stora bokstäver på första sidan i en tidning som min granne läste: REVOLUTION I RYSSLAND. Mitt hjärta skälvde. Jag vet inte själv varför, men jag trodde genast på det: det var ingen tidningsanka, det var allvar. Jag böjde mig fram och försökte läsa. Det var för sent att köpa en tidning, tåget hade redan satt igång. Jag bad min granne:        - Får jag låna tidningen ett ögonblick när ni har läst den? Jag är ryska och intresserar mig förstås för vad som händer.
   - Visst! Men det är säkert inget annat än en nyhetssensation. Nyheten kommer från någon som just har kommit från Haparanda. Imorgon kommer det antagligen en dementi.
   Men på mig hade de torftiga, knapphändiga nyheterna en annan verkan: Jag känner att det ligger grandiosa händelser bakom. Folket har rest sig. Det skjuts på gatorna. Soldaterna har anslutit sig till demonstranterna. Jag tvivlar inte ett ögonblick, känner alldeles tydligt: Ja, den här gången är det sant. Revolutionen har börjat. I en annan tidning bekräftas händelserna. Hela kvällen hade jag svårt att göra något. Med alla mina tankar och känslor var jag i Ryssland."

Sid. 235; på tåget till Holmenkollen.


I nutid kan man undra när revolutionen mot tsar Putin inträffar där i Ryssland? För någon gång måste det väl komma att ske? Följderna kan bli förfärliga, men något måste ju förändras snart. Ryssen måste ut ur Ukraina, hela Ukraina, så fort det bara går. Om något som kräver uppmärksamhet sker i Ryssland borde ju trycket på Ukraina lätta, så ukrainarna kan ta tillbaka sitt stulna land?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).