torsdag 1 juni 2023

Oceanus väktare som film


Dags för Helgfrågan i Mias bokhörna. Häng med och svara på veckans fråga, länka ditt blogginlägg här.

 

"
Det händer ganska ofta att böcker blir filmer. Har du något förslag på en bok/böcker du vill se filmatiserad?"


TOI-733 b, en s.k. "Super Earth", 245 ljusår bort, med 5.72 gånger så stor massa som jorden (dubbelt så stor radie och kretsar kring en stjärna som är mindre än vår sol), upptäcktes i år. Kanske har man här upptäckt en havsvärld som i Oceanus väktare av Mattias Lönnebo? Nej, det verkar inte så. Närheten till stjärnan tror man kommer att göra att den avdunstar på rätt kort tid och förvandlas till en liten kal sten. Men ändå. Tänk om? Och vilken fantastisk film det hade blivit av boken Oceanus väktare som handlar om en rymdresa till den fascinerande havsplaneten Oceanus.

733rd TESS Object of Interest - TOI-733 - lokaliserades av TESS (Transiting Exoplanet Survey Satellite):


Sen kan jag tänka mig att fortsätta på vattentemat via svenska kuster i väst, syd och öst: Utanför Bohusläns kust finns Sekten på Dimön av Mariette Lindstein, novellen Terroristerna av KG Johansson - från ett översvämmat Malmö, Grisslehamn och Ålands hav i Anomali av Anders Jallai. Förutom allt med vattenanknytning så kom jag att tänka på Kievs döttrar av Erin Litteken - den hade jag också gärna sett som film. Sen vidare, någon katastroffilm kanske... varför inte en filmatiserad Stjärnklart av Lars Wilderäng?


7 kommentarer:

 1. Anonym01 juni

  återstår att se
  https://hannelesbibliotek.blogspot.com/

  SvaraRadera
 2. tror mig ha köpt den här till ett barnbarn. skulle nog klara av den som film

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänker mig något i stil med Avatar.

   Radera
 3. Ja men Lars Wilderängs böcker hade varit en bra film eller tv-serie.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hela trilogin var ju tänkt att bli film/tv-serie då film- och teverättigheterna såldes 2014, men så blev det inte tyvärr.

   Radera
 4. Hm. Har lite svårt för rymdäventyr i största allmänhet ...

  SvaraRadera
 5. Roligt att du gillade Oceanus väktare! Och visst är rymden fantastisk och inspirerande! Men det allra viktigaste är förstås att ta hand om den underbara pärla som är vårt hem i universum. Jag förutspår att det kommer att bli en prioriterad uppgift när det nästan är för sent. Men genom att kämpa kan vi faktiskt klara det. Tillsammans!

  SvaraRadera

Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid). Försök hålla en vänlig, saklig och god ton i kommentarsfältet. Tack!