lördag 17 juni 2023

Tomatsallad på bleka importtomater

 

"Vid denna årstid var det som att tugga på vatten med tomatkonsistens och bismak av drivhus."


En mening ur Koryféerna (av Lena Andersson) såhär i tider då tomaterna aldrig tycks bli röda/gula. Visserligen är det nu en årstid då det finns goda tomater att köpa, men det är ju de där första egna man hellre väntar tålmodigt på - antagligen mer klimatsmart än att konsumera tomater under vintertid också. Man är ju inte automatiskt "klimatförnekare" (förnekare av allvaret med klimatförändringarna) om man ogillar Miljöpartiet, klimataktivister och SVT:s vänstervinklade typ av polariserande aktivism i den här frågan.




Koryféerna tog ett tag att komma in i, men den gick lättare att läsa när man kommit en bit fram i boken. Och så kan det ju vara ibland.


"Koryféerna visar att fiktionen är ett sätt att tänka bättre, friare och mer."

Mikaela Blomqvist, GP

 

En av flera bra anledningar till varför man bör läsa fiktion!

Koryfé (enl. SAOB): "föregångsman; ledare, ledande l. tongivande personlighet, i sht i politisk l. kulturell rörelse; ofta med nedsättande bibet."


Varje lördag presenterar bloggen Mina skrivna ord Veckans mening. Avsikten är att lyfta fram en mening som fått oss att stanna upp. Meningen kan vara humoristisk, tänkvärd, träffsäker eller vadsomhelst.


2 kommentarer:

  1. Sa till min man så sent som igår att den boken kanske man borde läsa ...

    SvaraRadera
  2. Jag flög till Kanarieöarna i mars. Då borde jag förstås känna flygskam. Men man flyger tomater från Kanarieöarna till Sverige!

    SvaraRadera

Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid). Försök hålla en vänlig, saklig och god ton i kommentarsfältet. Tack!