måndag 19 juni 2023

Bokpost: Ett samtal från sin son


Ett samtal från sin son
David Eriksson


Författarens första roman Höjden av förändring, skrev jag om här på bloggen sommaren 2019 (ja, så länge sen var det faktiskt), tyckte mycket om den, minns det som en riktig trivsam läsning. Blev därför sådär lite extra glad för dagens bokpost, Ett samtal från sin son. Beskrivning hämtad hos förlaget Ekström & Garay:

"Benny, sextiotvå, är minsann busschaufför, inte någon rackarns bussförare. Och inte för att han är en sådan som skryter, men han är rätt duglig på det. Det är snart jubileum, då har han kört i trettio år här i Stockholm.

Antal trafikolyckor? Noll.

Antal förseningar? Noll.

Det är förstås ingen slump. Det är resultatet av hårt arbete, disciplin och en flexibilitet som många års erfarenhet kan ge.

Men Benny kan erkänna att han har en fördel. För såvitt han vet har ingen annan chaufför förmågan att se några sekunder framåt i tiden.

Hur hade ditt liv blivit om du visste något tio sekunder fram i tiden som ingen annan visste? Denna gåva – eller förbannelse? – definierar Benny och har lett till spruckna förhållanden. Men Benny har inte gett upp. När hans son Alex hamnar på sjukhus efter att ha lånat pengar av fel typ av människor ser Benny sin chans att få vara till hjälp. Om Alex nu vill ha hans hjälp?

Ett samtal från sin son är en bok med både skratt och svärta, en berättelse om en förälders strävan att återfå kontakten med sin familj. Men minst lika mycket om vikten av att amortera ordentligt. För att då inte tala om hatet mot självkörande bilar och digitala skärmar."


Tack för recensionsexemplar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid). Försök hålla en vänlig, saklig och god ton i kommentarsfältet. Tack!