onsdag 28 juni 2023

Maskirovka



"I och med att händelserna spelas upp är det planerat att president Pusak ska hålla ett ytterst indignerat tal i Kreml som ska gå ut över media i hela världen. Dygnet efter att de fejkade överfallen är genomförda ska 76. luftlandsättningsdivisionen flygas in till flygplatserna i Kiruna, Jokkmokk och Rovaniemi samt luftlandsätta förband längs Lule älv och Iijoki. Syftet är att förstärka försvaret i norra Sverige och Finland och att skära av förbindelser som är viktiga för svenska och finska motanfall. För det som ska spelas upp för yttervärlden är att ett brott mot fredsavtalet har skett av svenska och finska förband och att ryska förband av den anledningen måste skyddas. Detta ska ske samtidigt med en politisk och diplomatisk offensiv mot Nato med budskapet att de ryska åtgärderna inte är riktade mot Nato och att de ryska förbanden tills vidare ska kvarstanna i norra Sverige och Finland intill att man uppfattar läget som stabilt."

Sid. 132; Gotland befriat - men till vilket pris? av Björn Andersson & Tommy Jeppsson


Beskrivning (Svenskt Militärhistoriskt Biblioteks Förlag):

"I den sista boken i trilogin om kriget på Gotland får läsaren ta del av hur ett ryskt anfall mot Sverige via såväl Gotland som Norrbotten skulle kunna gå till. För vad skulle hända om Gotland var ockuperat och svenskarna var tvungna att försöka driva ut ryssarna i havet? Här besvaras den frågan. Sverige har nämligen inte resurser att göra det ensamt och behöver därför omvärldens – inte minst USA:s och Natos – hjälp. För att få ett slut på ett krig som mycket väl skulle kunna leda till ett storskaligt kärnvapenkrig tar ett rafflande diplomatiskt spel sin början – och det vi svenskar måste offra är inte lite."


Såklart bör förståelsen för att försvaret måste rustas upp spridas bland befolkningen. Vi vet tyvärr inte om allsmäktiga Turkiet och Ungern kommer att släppa in Sverige i Nato ens. Behöver nog inte utveckla det mer än så, med omvärldssituationen i övrigt borde de flesta åtminstone i någon grad inse allvaret. Läs Gotlandstrilogin, finns mycket att lära i den trilogin. (Böckerna gavs ut 2016, 2017, 2018).


Del 1: När kriget kom till Gotland : Bricka i ett stort spel


Del 2: Slaget om Östersjön : Gotland ockuperat!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid). Försök hålla en vänlig, saklig och god ton i kommentarsfältet. Tack!