lördag 8 januari 2022

Det härligaste stället på jorden
Jag vet inte vem som skapat texten nedan (ingen verkar göra anspråk på den?), men den fanns kvar bland mina sparade papper från internets "barndom" med dial-up på 90-talet, och tyckte den var värd att skriva in här på bloggen. Alla borde få skratta mer i de tider som är, om det är möjligt. Alltså, den fiktiva dagbokstexten skapades innan allt det där med sociala medier drog igång. Så ni som eventuellt går i någon slags tro att det är sociala medier som gjort mänskligheten aggressiv. Glöm det. Folk har alltid varit (eller blivit) förbannade. I alla tider. Räcker med att flytta till Boden uppenbarligen:


"12 augusti: Flyttade till vårt nya hem alldeles utanför Boden. Det är så vackert här. Landskapet är så fint. Jag önskar att det kunde börja snöa snart så att allt kunde bli täckt med snö. Jag älskar Boden.

7 september: Boden är det härligaste stället på jorden. Hösten har målat alla trädens löv i en kaskad av rött och orange. Åkte genom skogarna här omkring och såg några rådjur. De är så graciösa och vackra, säkerligen de vackraste djuren på denna jord. Detta måste vara paradiset. Jag älskar Boden.

22 september: Rådjurssäsongen börjar snart. Jag kan inte förstå hur någon kan vilja skjuta ett sådant underbart djur. Hoppas snön kommer snart. Jag förstår inte hur jag kunde överleva om jag inte fick bo i Boden.

23 november: Det snöade i natt. Vaknade och fann allting täckt av ett vitt täcke. Det ser ut som ett vykort. Vi gick ut och sopade bort snön från trappen och skottade garageuppfarten. Vi hade snöbollskrig (jag vann), och sedan kom plogbilen varpå vi fick skotta garageuppfarten igen. Det tog sin lilla tid då vi gjorde snöänglar och kastade fler snöbollar. Vilket underbart ställe. Jag älskar Boden.

12 december: Mer snö i natt. Jag älskar snö. Plogbilen gjorde sin lilla vända och vi fick skotta uppfarten två gånger idag igen. Jag älskar att bo här.

19 december: Det föll mer snö i natt. Det var så mycket snö att jag inte kunde köra ut med bilen. Jag är så trött på att skotta. Förbaskade plogbil.

22 december: Det föll mer av den där vita förbannelsen i natt. Jag har blåsor på händerna av allt skottande. Jag tror att plogbilen står och lurar bakom hörnet tills han ser att jag skottat färdigt uppfarten. Skitstövel!

25 december: God jäkla jul! Det kom mer snöfanskap i natt. Om jag någonsin får tag på den idiot som kör plogbilen svär jag att jag ska slå ihjäl honom. Fattar inte varför de inte använder salt på vägarna för att få bort snön och isen.

27 december: Det föll ännu mer av den där vita skiten i natt. Har varit inomhus tre dagar i rad om man bortser från alla de gånger jag tvingats ut på uppfarten för att skotta bort all snö som plogbilshelvetet skyfflat upp där tre gånger om dagen. Kan inte åka någonstans; bilen sitter fast i ett berg av den där vita förbannelsen. Stockholmsmeteorologen säger att det kan komma ytterligare trettio centimeter snö i natt. Undras om han vet hur många skyfflar snö trettio centimeter snö är.

28 december: Den där jäkla väderspåmannen hade fel. Vi fick 74 centimeter av den vita skiten den här gången. Om det fortsätter så här kommer det inte att hinna smälta när sommarsolen kommer fram. Plogbilen körde fast några hundra meter från vårt hus och idioten som kör den kom till vårat hus och frågade om han kunde få låna vår snöskyffel. Jag talade om för honom att jag haft sönder fem stycken då jag skyfflat undan all snö som han föst upp på vår garageuppfart. Jag använde vår sista skyffel till att dunka hans tomma skalle tills han sprang iväg som en skållad bäver.

4 januari: Lyckades äntligen komma ut ur huset idag. Åkte till affären för att handla mat och på vägen tillbaka så sprang ett jävla rådjur ut framför bilen. Reparationerna kommer nog att kosta runt 10.000 spänn. De där förbannade djuren borde skjutas. Önskar att jägarna kunde ha utrotat dem förra hösten.

3 maj: Körde bilen till bilverkstan i stan. Upptäckte att den håller på att rosta sönder tack vare allt jävla salt som kommunen dumpar överallt på vägarna.

10 maj: Flyttade till Trelleborg. Jag kan inte förstå hur någon förnuftig person ens kan tänka tanken att flytta till staden som Gud glömde - Boden."


2 kommentarer:

  1. Boden i Norrbottens län, osäker om jag varit där

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bara varit av vid Bodens järnvägsstation för omlastning av packning mellan tågvagnar på väg till Vassijaure. För en sådär över 25 år sedan. :D

      Radera

Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid). Försök hålla en vänlig, saklig och god ton i kommentarsfältet. Tack!