söndag 23 januari 2022

En smakebit på søndag: Felet Med Eden

Genom den norska bokbloggen Betraktninger ~ tanker om bøker kan vi ta del av och även själva bjuda på smakbitar ur böckerna vi läser eller har läst. Med detta utbyte kan vi ge och få bra boktips.


Hämtar smakbit ur Felet Med Eden av E.P. Uggla. Sidan 98:


 

  "Ava tittar längtansfullt på skogen utanför. Några av träden har börjat tappa löv. Snart kommer de att kunna ana marken under. Kanske kommer de att se rådjur. Det skulle i så fall vara de första djuren Ava ser sedan hon vaknade. Husdjur är inte en grej i Eden, för djur föder empati och varför gilla något som inte är intelligent?"

 Beskrivning (Bonnier Carlsen):


"Första delen i en gastkramande dystopi om världen efter en dödlig pandemi. 

När sjuttonåriga Ava vaknar tillhör hon de äldsta i världen. En ny influensa har dödat nästan alla utom de riktigt unga. Hon har hamnat i Eden, det paradis som en klick av de äldre överlevarna har byggt. En rättvis, meritokratisk värld där bara prestation belönas. Ava placeras i Edens högsta kast, Lustgården, tillsammans med Edens elit. Men snart rämnar den paradisiska bilden. För Lustgården är en oförsonlig plats där empati är ett skällsord, och du ständigt måste tävla för att behålla din plats. Frågorna gnager i Ava. Vad hände egentligen under pandemin, när hon sov i en av Sveriges fem ecmo-maskiner? Och varför har hon, begåvad men sällan bäst, placerats med eliten? Vad är egentligen felet med Eden?" Fler smakbitar finns idag här

13 kommentarer:

 1. Denna ska jag läsa som nästa bok 🙂

  SvaraRadera
 2. tror inte att jag orkar med denna. den låter ganska förfärlig. men kanske ändå. tack för smakebiten! husr som helst intressant!

  SvaraRadera
 3. Den kändes väldigt relevant och lite skrämmande. Jag ska skriva upp den på listan över att läsa. Tack för smakebit.

  SvaraRadera
 4. Den har jag inte hört talas om, men den låter intressant. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 5. Tack för smakebiten det låter intressant.

  SvaraRadera
 6. Tack för smakbiten! Får se om den blir läst.

  SvaraRadera
 7. Jeg elsker dystopier, så denne må jeg notere meg. Ha en riktig fin søndag!

  SvaraRadera
 8. Den har jag aldrig sett. Kanske jag borde testa. Jag känner mig ofta alldeles trött inför dystopier och värjer mig, men brukar gilla dem när jag väl läser. Häftigt omslag.

  SvaraRadera
 9. Vill verkligen läsa! Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 10. Jag är så less på den pågående pandemin nu, så jag tror jag väntar med att läsa om fler dylika! Tack för smakbit och vilket häftigt omslag!

  SvaraRadera
 11. Inte fått till det med någon dystopi, känns så…dystert, men samtidigt, jag läser en del dystra böcker åt feel bad hållet, så jag vet inte…;) Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 12. ordet Edet i dystopi låter lite läskigt.

  SvaraRadera

Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid). Försök hålla en vänlig, saklig och god ton i kommentarsfältet. Tack!