måndag 17 januari 2022

Dagens bokpost: Felet Med Eden


E.P. Uggla


Is, is, överallt iskanor att halka runt och ha det glatt på. Iskallt både bokstavligt och bildligt såhär i mitten av januari. Att läsa böcker är som att värma sig vid en lägereld när läget är bistert. Fint då att kunna fylla på med mer eftertraktad läsning, för idag fanns i min postlåda ett bokpaket som innehöll Felet med Eden (läsålder unga vuxna och med utgivningsdatum imorgon):


"Första delen i en gastkramande dystopi om världen efter en dödlig pandemi. 
När sjuttonåriga Ava vaknar tillhör hon de äldsta i världen. En ny influensa har dödat nästan alla utom de riktigt unga. Hon har hamnat i Eden, det paradis som en klick av de äldre överlevarna har byggt. En rättvis, meritokratisk värld där bara prestation belönas. Ava placeras i Edens högsta kast, Lustgården, tillsammans med Edens elit. Men snart rämnar den paradisiska bilden. För Lustgården är en oförsonlig plats där empati är ett skällsord, och du ständigt måste tävla för att behålla din plats. Frågorna gnager i Ava. Vad hände egentligen under pandemin, när hon sov i en av Sveriges fem ecmo-maskiner? Och varför har hon, begåvad men sällan bäst, placerats med eliten? Vad är egentligen felet med Eden?" 

"Emmelie Pettersén Uggla (som använder författarnamnet E.P. Uggla) är uppvuxen i den lilla skånska byn Vinslöv men bor idag i Nacka utanför Stockholm. Hon är utbildad jurist och har arbetat med allt från socialrätt till migrationsrätt och krisberedskap. Vid sidan av sina juridikstudier har hon också läst psykologi och idéhistoria vid Stockholms universitet, samt kreativt skrivande vid Harvard Extension School i Boston. 
Emmelie debuterade 2017 med Första hösten: Blå gryning och har efter det skrivit flera dystopiska skräckromaner, men också manus till mytologiska poddar. Hon har en förkärlek för att gräva fram nya vetenskapliga rön och dra dem till en extrem vilket skapar kittlande framtidsscenarion."


Tack för rec.ex. E.P. Uggla
📚


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).