torsdag 20 januari 2022

Ganska osorterat i bokhyllan

Eller ja, en viss ordning finns där väl.

Recensionsexemplaren har dock börjat kampera ihop med andra sorter, och dvd gör sällskap med korgen halvfärdiga lagnings-, stick- och virkningsprojekt, plus en liggande hög pågående-läsnings-böcker. Kokböcker (nyare) står och trycker i grupp. Låga böcker där hyllplanet har lågt i tak och pärmar där hyllplanet har högt i tak. Fackböcker, gammal kurslitteratur, uppslagsböcker för sig och riktigt gamla (rentav antika) böcker för sig. Känns inte som det går att ändra på så mycket egentligen.

Någon bokhyllebild kan jag inte bidra med (för skum belysning). Men kan bjuda på en dagsfärsk utebild istället, såsom roslagsvädret sett ut med nyfallen snö och solsken.
Vad som inte framgår är de hårda vindbyarna på gärden omkring, som gav drivande snörök och dansande snövirvlar. Vackert men kärvt med sån kyla som känns som den går genom märg och ben, trots att det bara är ett par enstaka minusgrader.


 Helgfrågan denna vecka hos Mias bokhörna:

"Hur sorterar ni i bokhyllan?"


Fler svar finns här4 kommentarer:

 1. ufo - korgen känner jag igen och böcker - på - gång - högen också. och viss bestämmer höjden i hyllorna en del. kokböckerna står i köket. de används inte jätteofta. kurslitteraturen har jag förvisat till källaren utom litt. hist. som jag använder rel ofta

  SvaraRadera
 2. Blåst är många gånger värre än kyla.
  Jag tog några bokhyllebilder med dålig belysning.

  SvaraRadera
 3. jag har ärvt svärsonens varma jacka för promenader, kul att leka bibliotekarie hemma.

  SvaraRadera
 4. Jag har flyttat på böcker som inte är skönlitteratur så att jag ska kunna hitta bättre bland romanerna.

  SvaraRadera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).