torsdag 6 januari 2022

Nelly Rapp - MonsteragentFilm (DVD 2021) med biopremiär den 23 oktober 2020: Nelly Rapp - Monsteragent.

Finns att se på svtplay här: https://www.svtplay.se/video/33496386/nelly-rapp-monsteragent

Kategori: Barn och ungdom, svensk familjefilm. Spänning, action, äventyr, humor, vänskap, mystik, övernaturligt, monster, skräck.Filmen är baserad på seriefiguren Nelly Rapp i en deckarserie av Martin Widmark. Böckernas ålderskategori 6-9 år. Första boken: Monsterakademin (2003).


Åldersgräns för filmen: 11 år.

Filmbeskrivning:

"Nelly och hennes hund London ska tillbringa höstlovet hos sin morbror Hannibal. Men det visar sig att Hannibal inte lever det lugna liv som hon trott - han är en monsteragent! Nelly är snart omgiven av vampyrer, spöken, varulvar och Frankensteinare och dras in i ett gastkramande äventyr där allt hon tidigare trott på sätts på prov."


Filmens längd: 1 tim 28 min.

Ginza: DVD, Blu-ray


Rekommenderar såväl liten som stor att se den här fina barnfilmen. Toppenbra var den! Filmen är fängslande rapp och rolig, men även allvarsamt gripande, otroligt snäll och rar. Lite ruskigt småläskig på ett bra sätt och med härligt stämningsfull mystik. Strålande skådespelarinsatser, Nelly Rapp - Monsteragent vann två guldbaggar och nominerades till tre. Starkt jobbat, mycket känsla, mycket värme. Räkna med ett visst tårflöde.

Filmen har ett perfekt och absolut nödvändigt budskap i nutid, efter de senaste alltmer exkluderande sju åren och fortfarande utan en ljusning i sikte. De annorlunda och de med lyten och men ska få existera, det finns en mening med det (Huxley's Brave New World är ingen lycklig välfungerande värld) - heja Nelly Rapp, tjejen med stort förstånd och stort hjärta.❤

Hoppas på fler Nelly Rapp-filmer.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid). Försök hålla en vänlig, saklig och god ton i kommentarsfältet. Tack!