tisdag 19 mars 2024

Öron, näsa eller mun

Dags för Tisdagstrion, som arrangeras av bloggen Ugglan & Boken. Temat den här gången är "öron, näsa eller mun." Det går precis lika bra om något av detta dyker upp i bokens handling, titel eller på omslaget, och det måste förstås inte heller vara en av varje. Temat får vi tolka på valfritt sätt, lämna sen en länk till ditt inlägg här och surfa runt bland alla utmärkta boktips!


Vril: eller Den kommande rasen av Edward George Earle Bulwer-Lytton. Ingenjören som berättar om upptäckten av en underjordisk värld med änglalika varelser som kallar sig Vril-ya. Detta folk använder energikällan vril som en läkande kraft och som ett destruktivt vapen.

SVJ av Roald Dahl. Den Stora vänliga jätten (med stora öron), kallad SVJ, tar med lilla Sophie till Jättelandet, där de andra jättarna är ruskigt ovänliga.

Dracula av Bram Stoker. Advokat Jonathan Harker beger sig till ett slott i Transsylvanien där han skall träffa en klient som är sugen på att köpa en fastighet i London, samt lite annat att nosa upp och sätta tänderna i.


8 kommentarer:

 1. Dracula var verkligen bra förslag

  SvaraRadera
 2. Draculas mun håller man sig gärna borta från.

  SvaraRadera
 3. Jag har verkligen svårt att se vad det första omslaget föreställer egentligen...

  SvaraRadera
 4. Dracula och The BFG har jag läst.

  SvaraRadera
 5. Stora munnar och öron 🙂

  SvaraRadera
 6. SVJ hade verkligen stora öron på omslaget :-)

  SvaraRadera
 7. Vril får en stirra på ett tag för att se gapet bakom. Dracula har jag läst men inte de andra

  SvaraRadera

Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid). Försök hålla en vänlig, saklig och god ton i kommentarsfältet. Tack!