måndag 25 mars 2024

"Last night I dreamt I went to Manderley again" ...

Bokbloggen Mias bokhörna har en måndagsutmaning som kallas Boktriss. För varje vecka avancerar vi framåt i alfabetet, och detta är vår uppgift för veckans aktuella bokstav: 1. Manlig karaktär, 2. Kvinnlig karaktär, 3. Djur, barn eller seriefigur.

Bokstaven är M:

1. Godset Manderley i Cornwall ägs av den gåtfulle Maxim de Winter i romanen Rebecca (1938) av Daphne du Maurier. "Last night I dreamt I went to Manderley again" ... Tjusig start det där! En filmatisering finns förstås också där vi kan se en tolkning av denna manliga karaktär:

2. En fjärilssamlare köper ett ensligt hus och kidnappar den kvinnliga konststudenten Miranda Grey. Inlåst i hans källare har han tänkt sig att hon med tiden skall lära sig tycka om honom. Boken Samlaren (1963) var John Fowles debutroman.


3. Den vita foxterriern Milou följer sin husse Tintin på hans äventyr, sågs med för första gången i Tintin i Sovjet (1929). Milou har god aptit på mat, gillar att plocka med sig ben, jaga katter och dricka whisky (hur husse nu kan tillåta en sån sak?).

2 kommentarer:

  1. Vill man vinna en kvinnas kärlek tror jag inte att det är en bra idé att låsa in henne i källaren...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, det slutar heller inte väl för stackars Miranda.

      Radera

Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid). Försök hålla en vänlig, saklig och god ton i kommentarsfältet. Tack!