fredag 8 mars 2024

Dagens bokpost: Belägringen

Belägringen

Leif Selander


Glädjeämnena duggar sannerligen tätt, igår glädjebeskedet om Natomedlemskapet och idag trevlig överraskning i postlådan med en efterlängtad bok! Tredje delen i bokserien Den hårda vägen.

Belägringen (utgivningsdatum den 20 mars):


"Efter sin insats i det blodiga slaget mot piraterna i Efesos, förväntar sig Harald att få hela äran för segern och gripandet av Dalassenos, den tidigare guvernören i öst. Det politiska spelet i huvudstaden tvingar dock honom att ta ett steg tillbaka.

Trots att nordmännen bevisat sig gör gamla regler i Konstantinopel att de måste delas upp i två grupper. Halldors vistelse, med sina män, i den övergivna förläggningen i Sestos visar sig bli svårare än han och Harald räknat med.

I Antiokia gror missnöjet över att deras hertig och guvernör blivit arresterad. Kejsarens utnämning av ny guvernör gör att bägaren rinner över. Riket hotas av splittring. Harald och hans män blir sända mot öst för att lugna situationen. Ett uppdrag som visar sig bli deras svåraste hittills i det Romerska riket.

Harald har nu bestämt sig för att ingen ska kunna ta åt sig äran för vad han själv har åstadkommit.

En man kommer dock korsa Haralds väg och störa hans planer.

BELÄGRINGEN är del tre i DEN HÅRDA VÄGEN om Harald Sigurdsson. En spännande serie om en tid när nordmän lämnade sina hembygder för att söka lyckan i Miklagård. En mycket farlig färd, men väl värd om man lyckades återvända helskinnad."


Hjärtligt tack för recex Leif Selander!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid). Försök hålla en vänlig, saklig och god ton i kommentarsfältet. Tack!