lördag 9 mars 2024

Bokmärkt: UFO – Närkontakterna som skakat världen

Uppmärksammar gårdagens (8 mars) utgivning, Bokförlaget Semic: UFO – Närkontakterna som skakat världen av Clas Svahn."Vad är det för okända farkoster som amerikanska stridspiloter möter i luften? Är det varelser från andra världar? De gåtfulla ufofenomenen har gått från spännande inslag i tv och tidningar till utfrågningar inför USA:s kongress. I Sverige rapporteras om farkoster som störtar i sjöar, ses på radarskärmar med hastigheter som vida överstiger vanliga flygplans och om möten med mystiska varelser. Clas Svahn, ordförande i Riksorganisationen UFO-Sverige, har följt ämnet i 50 år och talat med piloter och ögonvittnen i såväl USA som Sverige. I den här boken presenterar han några av de märkligaste händelserna och berättar om sin roll i en ny tv-serie om ufo som sänds under 2024."

 


Kommer väl lämpligt nu när Sverige tydligen ska ha en egen tv-serie om ufos. Kollade upp detta och såg att serien skulle sändas på tv4 (UFO-mysteriet med Felix Herngren - Streama på TV4 Play) med premiär den 26 mars. 

Kanske kommer boken även olämpligt?... Tänker på den nya Pentagonrapporten om att det inte finns några bevis för aliens eller ufon (Ny Pentagonrapport: Inga bevis för utomjordingar (msn.com)).

Nej, kanske inte aliens utan robotar, kanske inte ufos utan tidsmaskiner (som kan göras osynliga). Kanske robotar som en framtida bekymrad mänsklighet skickat från framtiden, en slags tidsresor till det förflutna, för att undersöka vad de egentligen pysslade med där i "forntiden"!? En roande tanke ändå. 😁

Nåja, lämpligt eller olämpligt, vill såklart ta en titt i Svahns nya bok, om möjlighet ges. Och även hålla utkik efter tv-serien med Herngren. Tills vidare håller man såklart tillgodo med alla trevliga amerikanska tv-serier med liknande innehåll.


2 kommentarer:

 1. För Historielärarföreningen är det avgörande om Svahns nya bok innehåller något om Chris Bledsoe. Anledningen är att Bledsoe är en av närkontakterna som mest skakat världen. Vi i HLF har problematiserat frågan om bokens aktualitet i denna bloggpost, för att se om författaren är påläst och uppdaterad. VI har inte sett i bokens register än:

  https://historielararna.blogspot.com/2024/03/har-den-tjockaste-boken-om-ufo-nagonsin.html


  SvaraRadera
  Svar
  1. Intressant. Såg intervjun, väldigt komplext. Ödmjuk person.

   Radera

Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid). Försök hålla en vänlig, saklig och god ton i kommentarsfältet. Tack!