lördag 25 november 2023

"With a time machine, we can't lose!"


"With a time machine, we can't lose!" ... 


 ... "As long as no one else gets to use it!". Och ja, det är just det, inte sant? Meningen med ett tillägg av eftertanke står att läsa i The Time Idiot av A. R. Yngve. En rolig bok (av den mer knasiga sorten) som f.ö. i min mening även borde finnas på svenska.

(Så var det vinter igen då, snöbyarna kommer och går. Tydligen mysigast att sitta inne och titta på fåglarna därute. Kattfröken börjar bli alltmer bekväm med åren.)


Varje lördag bloggen Mina skrivna ord Veckans mening. Avsikten är att lyfta fram en mening som fått oss att stanna upp. Meningen kan vara humoristisk, tänkvärd, träffsäker eller vadsomhelst.


5 kommentarer:

 1. känner igen författarnamnet. förmodligen från din blogg. vi fick också vinter plötsligt. kallt är det och nästan fullmåne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var riktigt vackert ute i går kväll med månens ljus och träden som kastade skuggor över det orörda mjuka snötäcket. Och idag ska det tydligen komma ännu mer snö här vid Roslagskusten, och kylan ska hålla i sig kommande vecka. Bistra tider på många sätt, men man får försöka se det ljusa och vackra också, hur det än är.

   Radera
 2. Tidresor är fulla av paradoxer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, om en människa skulle göra en tidsresa finns där ju många paradoxer, men tänk om man skulle kunna skicka information via ASCII tillbaka i tiden, så länge den kodningen nu funnits och använts, varna för vad som hänt och försöka få oss i det förflutna att vara beredda på vad som skall komma och försöka förhindra det. D.v.s. så framtiden, vår tid, blev en aning mindre skrämmande än den är nu. Det vore väl nåt? :) Fast, som sagt, något sådant i fel händer (t.ex. islamister, Putins Ryssland, terrorister, etc.) skulle kunna få förödande konsekvenser.

   Radera
 3. Då är frågan: hur långt borta är den, tidsmaskinen????

  SvaraRadera

Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid). Försök hålla en vänlig, saklig och god ton i kommentarsfältet. Tack!