torsdag 30 november 2023

Men in Black TrilogyMen in Black Trilogy. USA. Men in Black; 1997, Men in black II; 2002, Men in black III; 2012.

Kategori: Science fiction, action, äventyr, komedi.


Beskrivning:

"Agent Jay och agent Kay sätter in alla krafter mot några ruskiga rymdskurkar i den mest framgångsrika sci-fi komedin i galaxen. De hamnar mitt i en livsfarlig uppgörelse med en intergalaktisk terrorist som har anlänt till jorden för att lönnmörda två ambassadörer från motstridiga galaxer."


Filmernas längd sammanlagt: 4 tim. 39 min.

Åldersgräns: 11 år.
Men in Black (MIB) bygger inte bara på en konspirationsteori från 50- och 60-talet, utan även på böcker av serieförfattaren Lowell Cunningham. 

 

"Emedan en stor del av världen väntar och tittar mot himlen efter tecken på utomjordiska civilisationer, finns det en utvald grupp människor som känner till sanningen. Utomjordiska varelser är här – nu – vandrande bland oss i mänsklig form. Männen är medlemmar i en byrå som ägnar sig åt att spåra och övervaka dessa utomjordingar - en topphemlig organisation som bara är känd som "Men in Black". James Edwards är en ihärdig, gatsmart NYPD-polis som rekryteras av agent Kay från Men in Black. Han kommer att kliva in i en värld där hans identitet raderas, där ingenting är vad det verkar på ytan. Hans första fall kommer att hota göra jorden till slagfält för två krigande raser, göra slut på mänsklighetens styre i en brinnande apokalyps."


Förutom filmens uppföljare II och III (som ingår i den här trilogin) så ska det finnas en fristående avknoppning: Men in Black: International. Mer om den sen. Första filmen var bäst, och så brukar det ju ofta vara, även om nummer två hade roliga dialoger och nummer tre hade en spännande tidsresa plus fint avslut. Hursomhelst en rätt så underhållande trilogi, och Will Smith är ju en av mina favoritskådespelare, bra som vanligt.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid). Försök hålla en vänlig, saklig och god ton i kommentarsfältet. Tack!