fredag 17 november 2023

SVJ - Stora vänliga jätten

SVJ - Stora vänliga jätten (originaltitel: The BFG). Amerikansk film från 2016.

Kategori: Fantasy, äventyr, familjefilm.


Beskrivning:

"SVJ - Stora vänliga jätten är den spännande berättelsen den unga flickan Sophie från London och den mystiske Jätten som trots sitt skrämmande utseende visar sig vara en vänlig själ som introducerar henne för de underverk och faror som lurar i Jättarnas land.
Filmen är baserad på Roald Dahls älskade roman The BFG (Big Friendly Giant) publicerades 1982 och har förtrollande läsare i alla åldrar sedan dess. Dahls böcker innefattar även Kalle och chokladfabriken, James och jättepersikan.
Regissör för filmen är älskade Steven Spielberg som tidigare regisserat bland annat E.T.. Skådespelare: Mark Rylance (Bridge of Spies), Bill Hader (Insidan Ut, Superbad) och Rebecca Hall (The Town, Iron Man 3)"


Filmens längd: 1 tim. 57 min.

Åldersgräns: 7 år.




Magi! Otroligt charmig och äventyrlig familjefilm med massor av specialeffekter, ljuvlig sense of wonder och Roald Dahls alldeles speciella kvicka humor. Gemytligt, visuellt fantastiskt och utmärkta skådespelarinsatser. Med Steven Spielberg som regissör för en sådan här film blir det såklart toppenbra. En perfekt må bra-film helt enkelt, se den!


Film är baserad på romanen SVJ av Roald Dahl:

 

"En natt blir den lilla flickan Sophie bortförd från barnhemmet av en jätte. I början är hon jätterädd att han ska äta upp henne. Men som tur är visar det sig att just den här jätten inte äter barn. Han kallas SVJ, Stora vänliga jätten, och han är den enda hyggliga jätten i hela Jättelandet. I stället för att glufsa i sig ungar ägnar sig SVJ åt att fånga drömmar och se till att de hamnar hos människorna på natten. Tillsammans gör Sofie och jätten upp en plan. De ska få alla de andra jättarna de som är hemska på riktigt att sluta äta upp barn."


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid). Försök hålla en vänlig, saklig och god ton i kommentarsfältet. Tack!