tisdag 14 november 2023

Tati x 3

Har ni liksom jag tröttnat på all palestinsk propaganda på de svenska tv-kanalerna (tv1, tv2 och tv4)? All denna pro-palestinska, socialdemokratiska, antisemitiska och islamistiska terrorist-smörja. Gaza, Gaza, Gaza, de stackars islamisterna i Gaza och allt negativt om Israel (vår mainstream media hetsar upp de palestinska, antisemitiska och muslimska massorna, som om vi inte hade nog med problem ändå?). Det verkar vara det enda de svenska vänstervinklande journalisterna, som gör sig till Hamas nyttiga idioter, vill prata om just nu. Palestinska flaggor och Keffiyeh överallt, stramt hijab-klädda damer i tv-reklam och tv-program (en pågående normaliseringsprocess även i Sverige av ett muslimskt påbud som borde orsaka mer protester). Dags för övervintrande 70-talsvänstern att leta fram sina palestinaschalar, näbbstövlar och manchesterjackor? Anarkistiska Greta Thunberg kanske triggade det gamla gardet att återuppta detta elände, där hon skränandes marscherade fram bakom den rödsvarta syndikalistiska flaggan (symbolen för anarkokommunism och anarkosyndikalistiska rörelser). De brydde sig alltså aldrig om skydd av natur, miljö, klimat, framtida hållbarhet... agendan var alltså en helt annan, vägen mot kommunism och islamism? Nåja man kunde väl ana det innan, men nu vet vi. Vidrigt. Så mycket falskhet i vår värld.

(Övers. BILD ovan: "På söndagen överlämnade klimataktivisten Greta Thunberg scenen till palestiniern Sara Rachdan. Deras uttalanden visar hur radikal och antisemitisk Gretas omgivning har blivit: Rachdan hyllar terrorn och relativiserar till och med Förintelsen.")

Ett saftigt övertramp av Rapport kl. 19.30 i fredags (tror att inslaget även sändes i TV4 Nyheter):

Oj, så lurade vi måste ha låtit oss bli, tidigare då inga alternativa medier fanns. Nu kan vi bli lurade av flera, men vi får även sanningar om sådant som tidigare förvrängts eller mörkats. Svårt att veta vad som är sant och vad som är falskt, ibland ett slags detektivarbete! SVT förvränger fakta och undanhåller alltmer, det får man nog ha i beräkning. De flesta som arbetar på SVT är politiskt rödgröna och låter det skamlöst påverka utformning och innehåll (som med ordval, formuleringar och retorik ska gynna Socialdemokraterna, deras intressen och egennyttiga verklighetsbild).


Greta Thunbergs klimatrörelse: ”Palestinsk befrielse är klimaträttvisa” (bulletin.nu)


Nä, titta på filmer av Tati istället, mycket bättre! Och så får ni användning för public service också. Tre av filmerna går på svtplay nämligen:

1953: Semestersabotören | SVT Play

1958: Min onkel | SVT Play

1971: Trafic | SVT Play



Även dokumentären var sevärd:

Tati verkar ha varit en perfektionist ut i fingerspetsarna.

Hade förstås gärna också velat se PlayTime från 1967 (men den fanns tyvärr inte på svtplay):



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid). Försök hålla en vänlig, saklig och god ton i kommentarsfältet. Tack!