måndag 2 januari 2023

Dagens bokpost: Fallet från Eden

Fallet från Eden

E.P. Uggla


Snabba växlingar i väder och vind, från full vinter i december till idag så gott som snöfritt och regn (lyckligtvis ett uppehåll för bokbilden ovan). Årets första recensionsexemplar anlände med postbilen idag, och snabbast där var då alltså andra delen i E.P. Ugglas dystopiska bokserie (målgrupp tonår/unga vuxna och med utgivningsdatum imorgon):


"Fallet från Eden är andra delen i E. P. Ugglas gastkramande dystopi om världen efter en dödlig pandemi.

Livet bland eliten i Eden är över för Ava. Hon har flyttats ner till Getsemane. Där kallas hon för ”En fallen ängel”, och det är inte en komplimang. Om tillvaron i Eden handlade om intelligens, är allt i Getsemane fokuserat på träning och fysisk aktivitet.

Ava tvingas anpassa sig samtidigt som hon försöker hitta och befria vännerna Yasmin och Kenji, som bestraffats hårdare än hon.

Men snart inser hon att allt de lär sig i Getsemane syftar till en enda uppgift: Att gå ut i det som finns kvar av den verkliga världen och döda andra människor, med det egna livet som insats."


Bokserien inledde med fängslande Felet med Eden. Och jag kan lova att även vi som i ålder passerat målgruppen har ett spännande tankeväckande utbyte av den. Så denna uppföljare har jag verkligen sett fram emot att få läsa såklart!


Tusen tack för recex!

📚


1 kommentar:

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).