torsdag 19 januari 2023

Angel has fallen


President Allan Trumbull: "It's our moments of struggle that define us. How we handle them is what matters."


Angel has fallen (amerikansk film från 2019)

Kategori: Action, thrillerÅldersgräns: 15 år.


Beskrivning:

"Secret Service agenten Mike Banning har blivit oskyldigt anklagad för att ha försökt mörda presidenten och måste till varje pris försöka avslöja det verkliga hotet och rentvå sig själv. I sina försök att avslöja allt så måste han undvika sin egen organisation och FBI."


Vågade mig alltså på den tredje delen i filmserien (var ju inte odelat positiv till London has fallen, och så kändes det ju förövrigt hemskt att se London så totaldemolerat). Angel has fallen inleder med en svärm av drönare som försöker döda amerikanska presidenten. Bara en enda secret service-agent överlever anfallet: Banning. Han anklagas för attentatet (presidenten hamnar medvetslös på sjukhus) och i sin flykt från FBI som jagar honom försöker han förstå vilka som arrangerat attentatet mot presidenten. Absolut engagerande och fängslande nagelbitande spänning. I mitt tycke mycket bättre än London-varianten. Fast avslutet tillsammans med gruppbilden på världens ledare (där den inklippta fiktiva presidenten ger den grymme diktatorn Putin en varm välvillig blick) känns ju inte så kul.

Naiv godtrogenhet och dåligt omdöme, trots att filmen gjordes efter Rysslands olagliga annektering av Krim och Kreml-dirigerade förgiftningar av ryske oppositionsaktivisten och den ryske ex-agenten i verkliga livet. Olustigt med den där blindheten som fanns inför terrorstaten Ryssland så sent som 2019. Morgan Freeman är hursomhelst perfekt i rollen som president för övrigt. Nick Nolte som Mike Bannings excentriska far var såklart suverän och höjde filmens underhållningsvärde betydligt, jösses så gammal han blivit! Inspelningsplatser (förutom studio): Storbritannien och Bulgarien. En fjärde film i denna actionserie tillkännagavs 2020 med titeln Night has fallen.

Filmens längd: 1 tim. 56 min.

Ginza: DVDInga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).