torsdag 5 januari 2023

World Economic Forum, the Great Reset och konspirationsteorier

  "World Economic Forums officiella mission är att »förbättra världens tillstånd«, men i själva verket är många av deltagarna miljardärer, diktatorer och storbolagsdirektörer som inte är särskilt intresserade av att förbättra tillståndet i världen. Några av dem vill rentav göra raka motsatsen."

Sid. 76; Tsaren, Bill Browder

 


The Great Reset är en idé som drivs av World Economic Forum för att i grunden förändra den globala ekonomin efter pandemin. Vad jag förstår var det ett ideologiskt underlag för Davos Agenda 2022. Lite som Tredje internationalen (Kommunistiska internationalen) kanske? Jag kan ha fel, men tolkar det så.

Davos Agenda 2021 året innan tycks involverat bl.a. Vladimir Putin, Angela Merkel och Greta Thunberg. Putin kallar de övriga i WEF "kära kollegor" här: https://youtu.be/hPClu1BeQIE

Och så undrar vi idag här i Sverige varför de amerikanska republikanerna gång på gång röstar ner den där talmannen. Den enda förklaring vi serveras (åtminstone i svenska medier) är antydningar om att det beror på fanatiska anhängare av ruskpricken Trump. Men är det verkligen så? Kan det inte bero på att den där talmannen Kevin McCarthy är medlem av the World Economic Forum och kanske därmed stödjer idén om The Great Reset? En idé som uppenbarligen skrämmer många (går väl inte att blunda för att det är så?). Varför vill ingen ta upp detta, istället för att det vävs en massa otäcka konspirationsteorier (t.ex. en slags "The New World Order"-hysteri) om det i skymundan? Är väl inte så himla bra heller?Kisse tycker jag tänker för mycket på sånt jag inte begriper...Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid). Försök hålla en vänlig, saklig och god ton i kommentarsfältet. Tack!