söndag 6 augusti 2023

Nimitzhändelsen


  "Mest känd är den så kallade Nimitzhändelsen (Flir1) från den 14 november 2004, tagen över Stilla havet utanför San Diego i Kalifornien. Då upptäcktes ett okänt flygande föremål av en radaroperatör på USS Princeton som kontaktade två jaktplan från hangarfartyget USS Nimitz som befann sig på övning i området. När piloterna kom fram upptäckte de ett ovalt föremål, lågt över vattnet som verkade få havet att koka. Föremålet var stort som ett Boeing 737 men hade inga vingar eller andra kännetecken. En av piloterna, David Fravor, närmade sig i en cirkelrörelse men lyckades aldrig komma riktigt nära. 
   Efter en stund  steg föremålet i en cirklande rörelse, vilket fick Fravor att försöka dyka mot det men utan att lyckas. I stället gav sig föremålet i väg med en enorm hastighet och var utom synhåll på mindre än två sekunder. Radar ombord på USS Princeton visade att föremålet lämnat området med tre gånger ljudets hastighet."

Sid. 74; Verklighetens Arkiv X av Clas Svahn




Genom den norska bokbloggen Betraktninger ~ tanker om bøker kan vi även denna söndag bjuda på och ta del av smakbitar ur böckerna vi läser eller har läst. Med detta utbyte kan vi ge och få bra boktips.

En smakebit på søndag 6/8


7 kommentarer:

  1. vad ska man tro... tack för smakbiten.

    SvaraRadera
  2. Spännande och intressant.

    SvaraRadera
  3. Arkiv X såg jag med stort intresse trots att det egentligen inte är min genre. Vderklighetens Arkiv X låter inte mindre spännande. tack för smakebiten!

    SvaraRadera
  4. Vem säger att den här boken berättar verkligheten? :)

    SvaraRadera
  5. Förr läste jag många sådana här böcker 🙂

    SvaraRadera
  6. Spännande, men läskigt! Tack för smakbit

    SvaraRadera

Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid). Försök hålla en vänlig, saklig och god ton i kommentarsfältet. Tack!