onsdag 16 juni 2021

Dagens bokpost: Chimärerna


Chimärerna

KG JohanssonBok till mig kom med posten idag!❤

Behövde verkligen något sådant uppiggande efter dagens återigen jobbiga och resultatlösa försök att boka tid för en andra dos covid-vaccin (tredje gången och hjärtligt trött på att sitta i telefonkö till ett stockholmsnummer, blir kostsamt detta). Alldeles omöjligt trots att jag ringer i rätt tid för bokning. Hur har de samvete att visa detta jäkla dravel om att "kavla upp ärmarna för varandra" och uppmana folk att vaccinera sig en andra gång, samtidigt som vi nekas boka vaccinationstid? "Erbjudandet" har förhinder som förtigs. Även de som jobbar med bokningen anser att det inte fungerar, de håller med mig i min kritik. Så var är mediabevakningen? Det är ett gissel att tillhöra denna trassliga Stockholmsregion, Norrtälje borde tillhöra Uppsalaregionen istället, hade nog varit vida mycket bättre. Nåja, måste få avreagera mig här på bloggen ibland, paus från det nu.

Chimärerna utgavs första gången 2011 och vann då "Spektakulärt pris" för bästa svenska science fiction-roman. Såklart har jag länge velat läsa den, och fick nu äntligen chansen. TiraTiger Förlag ger i år ut en ny utgåva av romanen. Det handlar om tre parallella världar som påverkas på olika sätt av ett möjligt kärnvapenkrig i oktober 1963.


Sagt om Chimärerna:


"Är man ute efter mer än bara underhållning så är det här en roman att rekommendera varmt, då den stundtals når fantastiska höjder, som visar på att KG Johansson är en författare man verkligen bör hålla ögonen på."

Recension Kulturdelen; David Larsson (litteraturvetare)

"Om det finns någon rättvisa tar KG Johansson hem vartenda litteraturpris som finns i Sverige’, så skrev jag om Googolplex för dryga året sen. Jag kan bara upprepa det om denna bok. Chimärerna är enastående!"

Spektakulärt


Mmm, verkar ju helt enkelt toppenbra det här. Måste såklart sätta igång att läsa den på en gång.☺
Tusen tack för rec.ex. KG Johansson
📚


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).