måndag 29 april 2024

Ta fram din inre viking!Bokbloggen 
Mias bokhörna har en måndagsutmaning som kallas Boktriss. För varje vecka avancerar vi framåt i alfabetet, och detta är vår uppgift för veckans aktuella bokstav: 1. Manlig karaktär, 2. Kvinnlig karaktär, 3. Djur, barn eller seriefigur.1. Orm får på grund av sitt röda hår smeknamnet Röde Orm i Frans G. Bengtssons underhållande äventyrsroman Röde Orm : en berättelse från okristen tid. Från början två böcker: Sjöfarare i västerled (1941) och Hemma och i österled (1945). Läste den någon gång i början av 80-talet, en lässuccé som inledde intresset för vikingaberättelser. Historien utspelar sig ca år 1000, en tid då vikingarna krigade i Europa och Asien.


2. Ruth Galloway är arkeologen som gillar att lösa historiska gåtor. Tillsammans med kommissarie Nelson lyckas hon lösa flera knepiga kriminalfall. En riktigt mysig deckarserie som jag verkligen hade velat läsa mer av, om det kunde låta bli att komma så mycket annan spännande läsning emellan.


3. Lilla nyfikna kängurun Ru (Roo) är son till mamma Kängu (Kanga).5 kommentarer:

 1. det var ju en fin trio! tror förstås inte att Röde Orm var så söt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sant. Fast kan en ai-bild locka läsare så kan man väl få göra ett litet avsteg sådär? :)

   Radera
 2. Röde Orm är en intressant bok. Tror dock inte att konverteringen till islam var lika enkel som Frans G. Bengtsson beskriver det ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, fy tusan! Islam skrämmer mig något rent fruktansvärt numera. Vår tids största hot, i min mening.

   Radera

Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid). Försök hålla en vänlig, saklig och god ton i kommentarsfältet. Tack!