lördag 20 april 2024

Chockfas"Hon var som en geigermätare som har utsatts för så mycket strålning att den inte klarar att ge utslag längre, och därför är helt tyst och bara visar en rad nollor på displayen."


En mening hämtad ur Trekropparsproblemet av Liu Cixin. Ska finnas en Netflix-serie med samma namn och som alltså baserar sig på boken. Har inte Netflix men såhär ser trailern ut:Wall Street Journal skall ha kallat boken "The War of the Worlds for the 21st century". Själva bakgrunden till romanen av Liu Cixin är "Vansinnets tid" under kulturrevolutionen i Maos Kina:

"Mot bakgrund av Kinas kulturrevolution skickar ett hemligt militärt projekt signaler ut i rymden för att etablera kontakt med utomjordingar. En utomjordisk civilisation på randen av förstörelse fångar signalen och planerar att invadera jorden. Under tiden, på jorden, börjar olika läger bildas, som planerar att antingen välkomna de överlägsna varelserna och hjälpa dem att ta över en värld som ses som korrupt, eller att kämpa mot invasionen. Resultatet är ett science fiction-mästerverk av enorm omfattning och vision."


Varje lördag bloggen Mina skrivna ord Veckans mening. Avsikten är att lyfta fram en mening som fått oss att stanna upp. Meningen kan vara humoristisk, tänkvärd, träffsäker eller vadsomhelst.


6 kommentarer:

 1. det lät riktigt intressant ända tills du skrev SF. Vansinnets tid hittar jag ingen bok som heter?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är alltså ingen bok som heter så, utan första delen i Trekropparsproblemet, som alltså utspelar sig under kulturrevolutionen, en vansinnig tid.

   Radera
  2. Men är Trekropparsproblemet en bok?

   Radera
  3. Boktitel såklart.

   Radera
 2. Det låter inte orealistiskt att sådana olika läger skulle uppstå på jorden om vi skulle invaderas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Heller inte orealistiskt att ett föregående skapande av oro, förvirring och osämja underlättar för angriparen tänker jag, intressant att se hur en sådan här historia kommer att byggas upp!

   Radera

Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid). Försök hålla en vänlig, saklig och god ton i kommentarsfältet. Tack!