Tisdagstrion: Tre boktitlar som börjar på samma bokstav (Ugglan & Boken)
Mat,
maskin,
mask:
Olia Hercules
Utgivningsdag: 4 oktober.
En prisbelönt kokboksklassiker (med över hundra recept) som beskrivs vara ett koncentrat av den bästa maten från Östeuropa. Publicerades på engelska första gången 2015 (Mamushka). Vinsten för varje såld bok går till flyktinghjälpen i Ukraina.
🌻
Kan väl vara ett bra julklappstips?
"Jag skriver dessa ord på Mors dag, medan min egen mamma befinner sig under belägring i södra Ukraina, och vill dedicera denna reinkarnation av min bok till alla mödrar i Ukraina och i hela världen."Olia Hercules i bokens nyskrivna förord
Ian McEwan
I den här världen 1982 är EG redan EU, Brexit är en realitet. Storbritannien förlorar Falklandskriget, John F Kennedy blev aldrig mördad och Jimmy Carter är president för andra gången, vann över Ronald Reagan. John Lennon är inte död och Beatles återförenas. Självkörande elbilar används, AI har automatiserat samhället - arbetslöshet och hemlöshet har nått oanade höjder (basinkomst diskuteras). Och såklart: intelligenta humanoida robotar (androids) finns tillgängliga på marknaden (13 Eva och 12 Adam). En Adam införskaffas av Charlie, något som visar sig få oanade konsekvenser i hans liv.
Redaktör: Jenny Enochsson
Dikter och noveller av tjugotvå författare. "Masken rämnar" är temat som tolkats fritt. Små välskrivna konstverk, säregna och ibland resolut uddiga.
The Mamushka!
gillar rysk mat
SvaraRaderaTack för intressanta tips.
SvaraRaderaDet var minsann annorlunda tips.
SvaraRaderaden ukrainska kokboken verkar intressant. Maskiner som jag har jag inte läst men jag gillar McEwan, som jag läst en hel del annat av.
SvaraRaderaMasken rämnar blir jag mycket nyfiken på!
SvaraRaderaJag har i princip gjort slut med kokböcker, men den där skulle jag kunna göra ett undantag för.
SvaraRaderaMaskiner som jag verkar...annorlunda.
SvaraRaderaIan McEwan och jag har hittills inte varit kompatibla, men den boken är jag nyfiken på.
SvaraRaderaVilken spännande trio! Skulle gott kunna tänka mig den där kokboken och Ian McEwan uppskattar jag mycket men den här boken har jag inte läst.
SvaraRadera