tisdag 9 augusti 2022

Bokpost: Mörker


KG Johansson


För fyra månader sedan kom Ljus, nu kom Mörker. Till hösten får vi hoppas på Gryning, detta enligt författarens käcka lilla följebrev till recensionsexemplaret som posten levererat (kan inte skriva "Dagens post" numera, då posten inte längre kommer varje dag och det till slut blir omöjligt att hålla koll på vilka dagar postbilen kommer, veckodag skiftar vecka från vecka).

Då, i början av april, skrev jag att våren hade bromsat in och det åter var full vinter. Nu, i början av augusti, gör högsommarvärmen återbesök och humleaktiviteten bland blommor och blad är intensiv. Vår ständiga lilla solstråle, som varit hos oss i över åtta år, vaktar och ser ut att njuta trots att utomhustermometern visar 26º. Hoppas vi får många fler år tillsammans.🐾 Hur folk kan överge sina s.k. "Coronahundar" är för mig fullständigt obegripligt. Hur kan de? (Coronahundar lämnas tillbaka – fyller hundstall: ”Tråkigt att folk inte har tänkt” | SVT Nyheter)
Så javisst, kvällarna blir säkert rofyllt ljumma och molnfria för att sitta ute och läsa Mörker. Tills det skymmer.


Beskrivning Mörker:

"Yana är polis i 2300-talets Stockholm, i en värld som försöker hämta sig efter klimatkatastrofer, krig och annat. En ledig morgon väcks hon av sin chef och kallas till polishuset: hon måste genast resa till Gambia för att utreda ett mord på en svensk politiker. Dessutom måste hon göra den utredningen tillsammans med en "medhjälpare", en avancerad och nästan-mänsklig konstgjord människa som är både onödigt intelligent och oroande insiktsfull. Medhjälparen Miko känner Yanas tveksamhet men låter sig inte påverkas. När de kommer till Gambia måste de lösa både mordet och sina egna problem."

Och ja, om ni inte redan förstått det, genren är science fiction. En genre man inte kan få för mycket av, i mitt tycke.Tack för rec.ex. KG Johansson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).