söndag 21 augusti 2022

En smakebit på søndag: Mördarkommandot

Genom den norska bokbloggen Betraktninger ~ tanker om bøker kan vi även denna söndag bjuda på och ta del av smakbitar ur böckerna vi läser eller har läst. Med detta utbyte kan vi ge och få bra boktips.


Läser just nu Mördarkommandot av Anders Jallai. Svenska tv-journalisten Cats Falck och väninnan Lena Gräns, söndagen den 18 november 1984, sidan 47-48:


  "”Är du inte rädd?”
   ”Du känner mig, Lena.”
   ”Jo, jag gör ju det.”
   Cats berättar sedan att hon intervjuat Ove Reinert flera gånger efter hans skatteaffärer och påtvingade avgång. Hon säger att han verkade vara mycket bitter, särskilt på Palme. Hon berättar också att Reinert har skvallrat om regeringens samarbete med Stasi.
   ”Jag är säker på att Birgitta Dahl, Thage G Peterson och Palme kände till containersmugglingen till DDR, Lena. Birgitta Dahl har precis i dagarna, den åttonde november, beviljat ett exporttillstånd av en högtryckspress från Asea till DDR. Det kan få regeringen och Palme avsatt om det kommer ut. Åtminstone kommer sossarna inte att vinna valet nästa år om det visar sig att DDR ska använda högtryckspressen till kärnvapenframställning eller vidareexporterar den till något land i mellanöstern.”"


7 kommentarer:

 1. Låter både realistiskt och spännande. Inte en bok jag skulle välja, men har förstått att författaren är omtyckt. Tack för smakbit

  SvaraRadera
 2. jag har sagt det tidigare och jag säger det igen. verkar vara en intressant författare. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 3. Tack för smakbiten! Birgitta Dahl förknippar jag med min barndom, vi bodde i samma trappuppgång i ett höghus i Uppsala.

  SvaraRadera
 4. En författare som jag inte läst. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 5. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 6. Hur många böcker har karln skrivit egentligen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Än så länge tolv böcker.

   Radera

Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid). Försök hålla en vänlig, saklig och god ton i kommentarsfältet. Tack!