torsdag 7 april 2022

Dagens bokpost: Ljus


 

Ljus

KG Johansson


Postbilen kom med ett oväntat recensionsexemplar idag. Alltid uppiggande med bokpost, och dessutom nu när våren bromsade in ganska trist - då är glada överraskningar extra eftertraktade. Såhär såg det ut hos oss i tisdags (och ikväll skall tydligen ännu ett snöoväder dra in):
Så javisst, man kanske blir insnöad till helgen (och precis nu när jag tittar ut genom fönstret börjar snön falla igen). Bra då att ha en rejäl hög med böcker att läsa. 📚


Baksidestext Ljus:

"Anya föds i början av 2030-talet och växer upp i en värld som är mer lik 1930-talet än den som hennes föräldrar växte upp i. Teknologi finns och framsteg sker, men vanliga människor i byar på landet har snarare färdats bakåt till fattiga tider. Klimatkrisen förvärras ständigt och svälten tilltar. När Anya blir vuxen berättar hennes mamma en hemlighet. Anya har redan bestämt att livets viktigaste fråga är ”hur bör jag leva?” och med hjälp av sin hemlighet kan hon kanske besvara den frågan. Men hon är bara en människa och kriserna kommer tätare och tätare. 
Ljus är den första av tre romaner som, utan att vara en traditionell trilogi, har beröringspunkter."


Tack för rec.ex. KG Johansson


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid). Försök hålla en vänlig, saklig och god ton i kommentarsfältet. Tack!