tisdag 25 april 2023

Änglar & demoner


Häng med på Tisdagstrion arrangerad av bloggen Ugglan & Boken. Den här veckan är uppgiften att tipsa om tre böcker för temat "Änglar & demoner". Temat får vi tolka på valfritt sätt, lämna sen en länk till ditt inlägg här och surfa runt bland alla utmärkta boktips!


Angelologi : Änglarnas tecken (Angelology #1), Danielle Trussoni

Läste boken innan bloggen blev till, så något inlägg har jag inte att länka till. Men minns denna thriller som hyfsat bra, och upptäckte nu att det finns en uppföljare, Angelopolis, fast den ser inte ut att ha blivit översatt.


Danielle Trussoni behandlar änglar på liknande sätt som Stephenie Meyer vampyrer. Lite Dan Brown-influens också med gåtor att lösa via heliga artefakter och konstverk. I brev från andra världskriget upptäcker Evangeline att det existerat en kamp mellan människor och änglar i generationer, något som dessutom Evangeline själv varit involverad i sedan födelsen, utan sin egen vetskap.


Demonologi för nybörjare, Caroline L Jensen


En bok jag inte läst men tycker verkar lite smålustig i beskrivningen. En slags Hitchhiker's Guide to Hell och ett snäppet värre resa än Dantes Den gudomliga komedin.


Gud har drabbats av utmattningsdepression och Beelzebub planerar uppror genom att släppa lös demoner på jorden. Endast vaktmästaren Isak kan resa genom helvetets nio kretsar för att förhindra apokalypsen och rädda sin ondskefulla lillasyster.


Dryader och Demoner, Mattias Lönnebo


Toppenbra barn- och ungdomsbok med sex sammanvävda fantasyäventyr som kräver mod och samarbetsförmåga av berättelsernas karaktärer: magikern Sartek, dryaden Molnlätt, krigarparet Grang och Varga, jägaren Triva, prinsessan Iba, och pojken Cadi.


Fantasifullt, fartigt, kusligt och humoristiskt. Liksom titeln avslöjar finns förutom charmiga dryader även parasiterande demoner och annat hemskt, t.ex. en plats hemsökt av gengångare.

7 kommentarer:

 1. Vilka snygga omslag du hittat.

  SvaraRadera
 2. Demonologi för nybörjare har jag läst och den är med i min trio 🙂 En av de roligaste böcker jag har läst.

  SvaraRadera
 3. Tack för tipsen! Ska kolla upp dem.

  SvaraRadera
 4. dramatiska omslag! har naturligtvis inte läst någon av dem

  SvaraRadera
 5. Angelology ser spännande ut!

  SvaraRadera
 6. Deminologi för nybörjare verkar vara rolig. Att skoja om hemskheter är ju något vi kan behöva.

  SvaraRadera
 7. Tack för spännande boktips, som jag inte alls hade koll på!

  SvaraRadera

Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid). Försök hålla en vänlig, saklig och god ton i kommentarsfältet. Tack!