måndag 2 oktober 2023

Varför är det så ont om Q?

Bokbloggen Mias bokhörna har en måndagsutmaning som kallas Boktriss. Hoppa in i alfabetet och ge dina böcker extra uppmärksamhet! En ny bokstav för varje vecka och vår uppgift är att tipsa om: 1. En bok där författarnamnet (för- eller efternamn) börjar med den aktuella bokstaven, 2. En bok där titeln börjar på bokstaven, 3. En bok där det finns något på omslaget som börjar på bokstaven.

Veckans bokstav är Q:


Författarnamn: 

Sockerfritt av Sue Quinn

"Lär dig laga nyttigt och gott utan socker!"


Titel:

QAnon & the #Pizzagates of Hell av Michael J Cat
  
Lite förenklat översatt och förkortad bokbeskrivning, ganska rafflande på något sätt, för vad finns det att urskilja i dessa grumliga vatten (far-right eller far-left... samma grumliga vatten med fula fiskar)?:
 ... "De flesta i den rationella världen frågar sig för närvarande: Vad är det för fel på dessa Qanon-människor?" ... "Visst, Qanon är en orubblig, mestadels en högergrupp av individer som tror att världen styrs av en vänstersammansvärjning av sataniska pedofiler. Men vid tiden för det amerikanska presidentvalet 2020 växte deras antal. Och inte bara i USA. Det har funnits kontingenter i Storbritannien, Tyskland och Australien. Åttionio Qanon-anhängare i USA kandiderade till kongressen, vilket tyder på att Qanon har kommit att representera en mindre politisk valkrets. Min bok frågar inte vilken typ av förvirrad media och vilken typ av kulturell miljö som gav upphov till Qanon. Istället frågar den vad det är som eldat på deras ideologi." ... "Den ökände och skrämmande pedofilen Jeffrey Epstein hade band till två amerikanska presidenter, kungen av Saudiarabien, två israeliska premiärministrar och den brittiska kungafamiljen." ... "Brittisk underrättelse förlitade sig på Aleister Crowley, satanismens omtvistade farfar, som en spion från första världskriget och därefter. Den amerikanska underrättelseagenten överstelöjtnant Michael Aquino var en öppen satanist" ... "Illuminati kanske inte existerar i sig, men många hemliga sällskap utövar otillbörligt inflytande på globala angelägenheter, från frimurarna och Skull and Bones, till Bilderberg och Le Cercle. Det är svårt att inte hävda att vi styrs av en hemlig elit." ... "När vi har frågat oss vad Qanon har fått rätt i, är vår nästa fråga: "Vad är fel med den här bilden?" För lika mycket som det finns frön av sanning i grunden till många Q-drivna konspirationer, så finns det uppenbarligen också något väldigt fel med dem." ... 

Givetvis kan man läsa boken Konspirationsfeber av Kent Werne också, för att få en inblick i vad detta med Qanon egentligen handlar om.


På bokomslag:

Everything Easy French Cookbook av Cecile Delarue

"Includes Boeuf Bourguignon, Crepes Suzette, Croque-Monsieur Maison, Quiche Lorraine, Mousse au Chocolat...and Hundreds More!"

Och så observerar man särskilt den där läckra biten Quiche i översta vänstra hörnet då såklart. Quiche Lorraine är ju så gott!😋


3 kommentarer:

  1. det är inte så ont om Q som Hasse Alfredson hade fått för sig. tar en till kokböcker också så blir det ännu flera

    SvaraRadera
  2. Croque monsieur letade vi i Normandie i veckan, hittade inte...

    SvaraRadera
  3. Quiche Lorraine var längesedan jag gjorde, kanske man ska ha snart.

    SvaraRadera

Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid). Försök hålla en vänlig, saklig och god ton i kommentarsfältet. Tack!