lördag 10 december 2022

Den gamla fina brittiska traditionen"Den gamla fina brittiska traditionen med tre måltider kött dagligen har fått tillgången på urinsyra att överstiga efterfrågan på det mest motbjudande sätt."


Tja... om kött höjer nivåer av urinsyra i just blodet är väl numera omtvistat. Men Aleister Crowley med En narkomans dagbok borde kanske i första hand oroa sig för sin karaktär Peter Pendragons drogmissbruk. Först trodde jag att den här boken handlade om något helt annat än vad titeln angav, men så var det inte, den handlar precis om det som titeln anger. Nåja, man får en inblick i hur societetslivets knarkare lever (förlåt, narkomaner ska det heta). Boken skall vara självbiografisk och Crowley lär ha försökt komma loss från ett heroinmissbruk genom en massa skumma metoder på 1920-talet.

Boken kom till mig som ett överraskande recensionsexemplar från Vertigo Förlag (via bokens översättare KG Johansson). Böcker man inte valt själv kan ibland verkligen bredda ens läsande!Varje lördag presenterar bloggen Mina skrivna ord "Veckans mening". Avsikten är att lyfta fram en mening som fått oss att stanna upp och tänka till (humoristisk, allvarlig, träffsäker eller vadsomhelst).Fler meningar finns här


3 kommentarer:

 1. AC hade väl inte det bästa ryktet. för mycket urinsyra ger väl portvinstå? ja, vi sparar el. tvättar på kvällen. eldar brasa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, AC hade inget bra rykte. Och, ja, så kan ju gikt kallas. Och ja, eller så kan man ju alltid tvätta hos någon som har bundet elavtal med fördelaktigt lågt elpris.

   Radera
 2. Jag måste nog erkänna att jag fick läsa den meningen både två och tre gånger. Antar att den måste in i ett sammanhang. Är det en bra bok?

  SvaraRadera

Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid). Försök hålla en vänlig, saklig och god ton i kommentarsfältet. Tack!