torsdag 25 juli 2024

Kontraster och världar som kolliderar



Varje torsdag (v. 27-33) kommer helgfrågan sommaredition med samma fråga i Mias bokhörna:


"Tipsa om en bok, en film, ett utflyktsmål, en tv-serie, en teater, en maträtt eller något annat skoj"


Något annat skoj:

Vila i stunden då dagen gryr och morgondimman lättar.



Gå ut på en långsam promenad i ett stilla mjukt sommarregn. Fånga doften av högsommargrönska.

En kväll när solen går ner och dagen lagts till ro, låt blicken förloras i horisonten, över en äng, ett hav eller en sjö. Låt minnet vandra bakåt mot en annan tid som möjligen var mer begriplig, stanna vid det minnet en stund.

Sitt ner på en stubbe, en berghäll, en bänk, någonstans med blommor; ljung, lavendel, kungsmynta eller vad som helst. Följ en humlas tur från blomma till blomma, eller avvakta ögonblicket efter att en fjäril slagit sig ner och just öppnat sina vingar.


Tycker man sen att det kanske ändå är nödvändigt att komma tillbaka till ett här och nu med en hård duns, så kan man ju alltid starta en ny blogg.😁

För kännedom:

Kommer fortsättningsvis att styra in den här bloggen på skönlitteratur, möjligen även utvalda biografier som inte är alltför knutna till den nutida omvärldssituationen/samhällsutvecklingen. Allt det andra finns fr.o.m. juni månad på Fyra årstider, såklart kommer det även där att dyka upp prat om böcker, fast inte skönlitteratur. För hur mycket man än hellre vill drömma sig bort tillbaka till en annan tid med fagra sommarminnen eller via klassiska romaner skrivna för länge sedan, så finns där en nutida komplicerad omvärld som man vill försöka förstå...

...trots allt.

Blir den verklighet vi ser omkring oss helt förbjuden att skriva/prata om (det kan ju faktiskt ske!), så kan jag lättare slå igen den nya bloggens vingar, utan att det behöver beröra min kära bokblogg. Så är det tänkt.

4 kommentarer:

  1. föredrar kvällsstunden... 🙃

    SvaraRadera
  2. Så poetiskt du skriver om att fånga dagens ögonblick <3

    SvaraRadera
  3. så vackra bilder! och poetisk text. får kolla upp Fyra årstider

    SvaraRadera
  4. Det är verkligen sant, men jag vill ha någon bra miljö att gå i.

    SvaraRadera

Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid). Försök hålla en vänlig, saklig och god ton i kommentarsfältet. Tack!