torsdag 18 juli 2024

Helgfrågan sommaredition: Läs, titta och lyssna

Varje torsdag (v. 27-33) kommer helgfrågan sommaredition med samma fråga i Mias bokhörna:


"Tipsa om en bok, en film, ett utflyktsmål, en tv-serie, en teater, en maträtt eller något annat skoj"


Då börjar jag att tipsa om boken 50 historier om USA - Från Maine till Hawaii av Anders Johnson.

Kan även tipsa om två amerikanska tv-serier på History Channel och History Channel 2 (mina två absoluta favoritkanaler): The Secret of Skinwalker Ranch och UFO Hunters.



I båda serierna är det team som undersöker anomalier och oidentifierade fenomen. Teammedlemmarna är djupt engagerade i utredningarna, de reagerar, bidrar och interagerar (t.ex. så är det underhållande med UFO Hunters Bill Birnes som tror på det mesta och Kevin Cook som misstror det mesta), och jag blir lika uppslukat engagerad själv i allt det gåtfulla.

Hur kom den där boken med i det hela då? Jo, när det gäller Skinwalker Ranch måste jag slå upp och läsa om delstaten där denna plats finns, d.v.s. Utah. När det gäller UFO-jägarna så kommer många delstater med i fokus i de olika avsnitten, och med det följer vetgirigheten i ett bredare perspektiv.



Har lånat boken på biblioteket, men känner att man egentligen vill äga den och ha den stående i bokhyllan, för att just slå upp och läsa om det som lockar att veta mer om, finns många delstater i USA som jag inte har så jättebra koll på.

Vill ni hellre lyssna på något (finns möjlighet till textning för den som behöver det) så kan jag rekommendera Sommar med Stefan Torssell (som bl.a. är författare till boken M/S Estonia : svenska statens haveri). Mycket intressant prat, avbrotten med musik kan man ju hoppa över om man vill:



6 kommentarer:

  1. Har inte dina två favoritkanaler men Anders Johnsson går ju att leta upp!

    SvaraRadera
  2. Svar
    1. Usch ja, de kanalerna har vi alla p.g.a. tvångsfinansieringen via skatten tyvärr. Undviker dessa kanaler helt numera. SVT har blivit värsta påverkansoperationen ju.

      Radera
  3. Jag tror inte alls på att utomjordingar besöker oss, för då skulle de väl ge sig tillkänna och inte bara svischa förbi. De måste ju ha rest i många år för att komma hit.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kanske är det som en del tror, att de besökt oss och varit medskapare till utvecklade civilisationer långt tillbaka i tiden, och att religionerna egentligen uppstod genom dessa besökare "från himlen" här på jorden. Kanske nutida människan även är resultatet av sådana besök? Tycker det är en spännande tanke ändå! Med maskhål och portaler kanske det inte tar så många år att färdas hit, kanske bara en dagsutflykt. ;) Och förresten, om de nu håller koll på oss och ser hur vi beter oss, så är det nog inte så konstigt att de håller distans till oss. :D

      Radera

Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid). Försök hålla en vänlig, saklig och god ton i kommentarsfältet. Tack!