måndag 17 juni 2024

Fuska till det med Ä


Bokbloggen Mias bokhörna har en måndagsutmaning som kallas Boktriss. Mia öppnar upp för att vi får fuska med den här veckans bokstav, det tackar jag allra ödmjukast för, annars hade det verkligen inte gått vägen! Nu blev det till och med lite extra roligt. För så här är det ju: varje vecka avancerar vi framåt i alfabetet, och detta är vår uppgift för veckans aktuella begynnelsebokstav att finna: 1. Manlig karaktär, 2. Kvinnlig karaktär, 3. Djur, barn eller karaktär i tecknad serie.
1. Äventyraren Michel Ardan planerar att bemanna en månfararprojektil som ska skjutas iväg med en kanon. Romanen är såklart Från jorden till månen av Jules Verne.

2. Äldre dam med onda avsikter har Helene Tursten skrivit om. Ingen kan ana vad som döljer sig bakom den lilla gamla damen Mauds försynt väna och smått förvirrade fasad.

3. Äkta soffliggare kan man nog påstå att Kronblom är. Serien handlar om en hemmansägare i fiktiva Vinkelboda som gillar att lata sig på kökssoffan. Hans svärmor och hustrun Malin ogillar denna hans preferens för just soffliggande."Kronblom Sveriges mesta soffliggare får en egen bok. Serien om Kronblom startade redan 1927 och vi får här följa Kronblom, Malin och svärmor genom åren i en skrattretande kavalkad av berättelser. Vi lovar att den här samlingen som får vilken läsare som helst att hitta sin inre soffliggare!"2 kommentarer:

  1. Ja äkta soffliggare är han nog Kronblom, hihi

    SvaraRadera
  2. Ä är verkligen en hopplös bokstav!

    SvaraRadera

Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid). Försök hålla en vänlig, saklig och god ton i kommentarsfältet. Tack!