måndag 18 september 2023

Oscar, Oceanus, OdenBokbloggen Mias bokhörna har en måndagsutmaning som kallas Boktriss. Hoppa in i alfabetet och ge dina böcker extra uppmärksamhet! En ny bokstav för varje vecka och vår uppgift är att tipsa om: 1. En bok där författarnamnet (för- eller efternamn) börjar med den aktuella bokstaven, 2. En bok där titeln börjar på bokstaven, 3. En bok där det finns något på omslaget som börjar på bokstaven.

Veckans bokstav är O:


Författarnamn:

Oscar Jonsson som skrivit Hotet från Ryssland. Utmärkt bok om man inte är genuint trött på Ryssland, Rysslands ihärdiga krigande, Rysslands hot om krig. Själv nått den gränsen nu och skulle (om det gick!) helst inte vilja veta av att terroriststaten fanns över huvud taget. Författaren är hursomhelst forskare i krigsvetenskap, modern krigföring, ofta anlitad expert i msm när det gäller rysk militärstrategi. Mycket pedagogisk och tydlig.


Titel:

Oceanus väktare av Mattias Lönnebo. Äventyrlig science fiction för unga med miljöfrågor i fokus (inte dystopisk utan mer hoppfull). Förtrollande natur, spänning och humor. Allt startar med ett brev, som leder till en rymdfärd mot havsplaneten Oceanus, vars natur är hotad.

  
På bokomslag:

Oden. Enögda asaguden frontar Nordisk mytologi: Vikingatidens gudar och hjältar (Ordalaget Bokförlag) av Brian Branston. Det här ska vara en senare utgåva som bygger på Gudar & hjältar i nordisk mytologi, från 1979, en rikt illustrerad bok jag minns väl. Fler sagor ska ingå i den här nya upplagan.


4 kommentarer:

  1. Nordisk mytologi kan jag mycket väl tänka mig att läsa mer om.

    SvaraRadera
  2. utmärkt trio! hoppfull SF! mycket ska en höra!

    SvaraRadera
  3. Nordisk mytologi är spännande!

    SvaraRadera

Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid). Försök hålla en vänlig, saklig och god ton i kommentarsfältet. Tack!