måndag 25 september 2023

Philip K. Dick

Bokbloggen Mias bokhörna har en måndagsutmaning som kallas Boktriss. Hoppa in i alfabetet och ge dina böcker extra uppmärksamhet! En ny bokstav för varje vecka och vår uppgift är att tipsa om: 1. En bok där författarnamnet (för- eller efternamn) börjar med den aktuella bokstaven, 2. En bok där titeln börjar på bokstaven, 3. En bok där det finns något på omslaget som börjar på bokstaven.

Veckans bokstav är P:


Författarnamn:

Amerikanska författaren Philip K. Dick (1928–1982) har varit med på Boktriss förut, kom då till D-dagen, och gör nu ett återbesök. Såklart sätter man inte P för ett av de mest välkända namnen inom science fiction-litteraturen. Under hans livstid publicerades 34 romaner, därefter ytterligare 12 romaner. Skrev även mer än hundra noveller.

PKD5302

Titel:

Palmer Eldritchs tre stigman av Philip K. Dick. Handlingen i Palmer Eldritchs tre stigman utspelas i en överhettad framtid, så het så det inte går att vara utomhus. Man försöker inspirera folk att flytta till Mars för att bli gruvarbetare, en deprimerande tillvaro i karg miljö.

  
På bokomslag:

Parasoll eller Paraply i förgrunden av Ubik av Philip K. Dick.
"Vad är Ubik? Ubik är just det du behöver när du känner att du behöver något. Känner du dig hängig, slö, nere – då behöver du Ubik.
Håller allting på att gå över styr, håller allting på att glida dig ur händerna – tänk då på att Ubik finns att ta till.
Men vad är Ubik? Hur känner man igen Ubik?
Ubik finns i så många former att du inte kan räkna dem alla."5 kommentarer:

 1. Dick är helt obekant för mig och lär nog så förbli, han skriver i en genre som inte är min! Men smaken är ju delad!

  SvaraRadera
 2. jag tror att jag sett en förfärlig film som bygger på en av hans böcker. han får väl nästan kallas klassiker vid det här laget.

  SvaraRadera
 3. Paraply nu kom jag på en annan bok med paraply på omslaget.

  SvaraRadera
 4. Tema i temat minsann! Kul! Men hur känns det för en amerikan att bli presenterad som Mr Dick?

  SvaraRadera
 5. Intressant P
  https://hannelesbibliotek.blogspot.com/

  SvaraRadera

Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid). Försök hålla en vänlig, saklig och god ton i kommentarsfältet. Tack!