torsdag 10 mars 2022

"Drömfångarna", Mattias Lönnebo

Drömfångarna, Mattias Lönnebo. Förlag: Pythia publishing. Antal sidor: 166. Utgivningsår: 2017. Läsålder: 9-12 år.

Bibliotekslån


 

"Nicola, Amanda och Teo ska på sommarkollo på Barnens Bästa Ö. Det är en fantastisk plats med ett eget hemligt tivoli. Men snart märker vännerna att det är något som inte stämmer. Ön är inte ofarlig och tivolits åkturer har en egen vilja efter stängningsdags.
Och vilka lås kan guldnyckeln öppna?
Drömfångarna är ett roligt och mycket spännande äventyr med både skratt och skrik. Som värsta berg-och-dalbanan!"
Ännu en spännande, gladlynt rolig och fängslande barn- och ungdomsbok som får dig att koppla bort omvärlden för en stund.

En busig pojke får komma till det mystiska sommarkollot på Barnens Bästa Ö. Där får han tillsammans med två vänner uppleva många sällsamt gåtfulla, lustfyllda och skrämmande äventyr. Här finns bl.a. en riktigt skrämmande clown (får associationer till Kings Pennywise!), en magisk nöjespark med hisnande åk i berg-och-dalbana och mycket annat märkligt.

Det händer något hela tiden i denna fartfyllda och sympatiska fantasyrysare som överraskar med massor av lekfull fantasi, kluriga mysterium och farliga situationer som barnen blir tvungna att hantera. Problemen måste lösas, deras vänskap och medkänsla sätts på prov. Boken är lättläst och välskriven, det finns ett bra driv i berättandet som håller hela vägen fram till ett fint avslut. Drömfångarna tror jag absolut passar bra att läsa gemensamt i en mellanstadieklass. En del funderingar kan säkert uppstå som man kan prata om.

Sammantaget en trivsam läsning för målgrupp 9-12 år. Ger välbehövlig avkoppling, verklighetsflykt och en lättsam känsla som dröjer sig kvar. En bok att varmt rekommendera just nu.

Tidigare inlägg: En smakebit på søndag1 kommentar:

  1. Tack, vad roligt att du uppskattade min bok! Allt gott önskar författaren :-)

    SvaraRadera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).