onsdag 9 mars 2022

"Häxorna", Roald Dahl

Häxorna, Roald Dahl. Illustratör: Quentin Blake. Översättare: Meta Ottosson. Förlag: Rabén & Sjögren. Antal sidor: 219. Utgivningsår: 2016. Läsålder: 6-9 år.

Bibliotekslån


 

"Visste du att häxor finns på riktigt? De lever mitt ibland oss och kan vara vem som helst. Den snälla granntanten, den vackra damen på bussen eller din egen älskade skolfröken! Visste du att häxor är omöjliga att upptäcka om man inte känner till de rätta ledtrådarna? Och framför allt, och detta är det viktigaste: Visste du att en häxas främsta uppgift är att förgöra alla barn i hela världen?

Roald Dahl (f.1916 - d.1990) är en av världens mest älskade barnboksförfattare."



Mycket underhållande rolig och välkonstruerad berättelse som även vuxna läsare kan finna nöje i, tror den kan vara en utmärkt högläsningsbok. Ett fängslande äventyr från början till slut.

Fantasifull, spännande och ruskig intrig med farliga (men komiska) häxor och mörk magi. Tyckte mycket om den lättsamma och vänliga stämningen i relationen mellan den engelska pojken och hans norska mormor. Rekommenderad läsålder är 6-9 år, inte helt säker på om vissa barn kan uppfatta den alltför skrämmande.

Såklart vill jag läsa mer av Roald Dahl!

Såg först den här filmen, som baserar sig på boken. Filmen avviker en del från boken, men tyckte väldigt bra om filmen också.


1 kommentar:

  1. Jag minns att en lärare läste den högt för oss i mellanstadiet :)

    SvaraRadera

Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid). Försök hålla en vänlig, saklig och god ton i kommentarsfältet. Tack!