lördag 19 mars 2022

DDR-lajv

 

 

"Det blir lite som att de lajvar DDR."


Hanif Bali förklarar mujahedin, han har sin bakgrund med revolutionära mujahedinföräldrar. Bokens titel är rätt träffande Mina nio liv, politikern Hanif Bali har verkligen inte haft det lätt. Förstår kanske inte riktigt jargongen, men man kan inte förstå allt, och folk formas väl också efter hur de blir behandlade av andra (se plumpa kommentarer nedan, säg; varför behandlar människor varandra så illa?). Bara elakheter:


Boken får en att ännu mer inse att många problem som finns i samhället idag är efterverkningar av en hel del likgiltig försumlighet på 90-talet. Nyttig läsning hursomhelst. Lättläst också. Bra när koncentrationen för närvarande inte är på topp, men sitter man och väntar på samåkningsperson i en parkerad bil så tvingas man ju till att finna någon slags ro såhär en lördagsmorgon.




Varje lördag presenterar bloggen Mina skrivna ord "Veckans mening". Avsikten är att lyfta fram en mening som fått oss att stanna upp och tänka till (humoristisk, allvarlig, träffsäker eller vadsomhelst).


4 kommentarer:

 1. Kan absolut tänka mig att läsa denna bok. Men köper den inte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Uppmärksammade den på biblioteket när de ställt upp boken i fönstret där, slank då med i traven låneböcker sist. (Ingen tjock och krävande bok, korta kapitel, går fort att läsa).

   Radera
 2. den skulle en nog kunna läsa. "lömsk och snillrik" låter bra

  SvaraRadera
 3. En av 2000-talets märkligaste svenska politiker. Oavsett om man håller med honom eller inte så går det inte att missa honom.

  SvaraRadera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).