söndag 20 mars 2022

En smakebit på søndag: Mina nio liv

Genom den norska bokbloggen Betraktninger ~ tanker om bøker kan vi ta del av och även själva bjuda på smakbitar ur böckerna vi läser eller har läst. Med detta utbyte kan vi ge och få bra boktips.


Jag fortsätter läsa Mina nio liv av Hanif Bali. Här hade vi något träffsäkert på sidan 115:


  "Efter valet 2014 tar socialdemokraternas Margot Wallström över som Sveriges utrikesminister och med det fortsätter den ovärdiga Iranfarsen. Det blir mer fjäsk, mer pinsamma statsbesök, mer skamlös asskissing.
   Alla minns bilden på de kuschade svenska superfeministerna som snällt fick stå uppställda i hijab borta i Teheran som en samling buttra påskkärringar.
   Vår nuvarande utrikesminister Ann Linde gick för övrigt i spetsen för det haveriet.
   Never forget.
   Stefan Löfven å sin sida behövde inte anpassa sin klädsel. Han satt och myste med den högsta religiösa ledningen i Iran. Han träffade till och med stormullan Khamenei, ett otänkbart drag för alla normala regeringschefer i väst. Inte minst för att såna moves skänker den iranska massmördarregimen internationell legitimitet."


Helt enig med herr Bali i detta: "Man ska inte gulla med massmördare." (vilken terrorregim de än tillhör)


Min söndagsfundering: På Sveriges Riksdags hemsida står det att man som medborgare ska ha möjlighet att "tycka till". Eller gäller det kanske bara genom de regelbundna valen som nämns som exempel? Det där tyckandet som vi får ha?Fler smakbitar finns idag här


12 kommentarer:

 1. aha, har inte tänkt på det

  SvaraRadera
 2. Tycker inte heller att man ska gulla med massmördare, terrorister och andra psykopater. Oavsett vilken kant de råkar befinna sig på.

  Märklig formulering det där, om att "tycka till", men de menar kanske att vi får lov att tycka vad vi vill utan att bli fängslade/dödade. Men ingen bryr sig om vad vi säger?

  SvaraRadera
 3. De svenska kvinnorna som klädde ut sig i hijab vid besöket i Iran var verkligen pinsamma. Är det någon som tror att iranska parlamentariker skulle anpassa sin klädsel om de besökte Sverige?

  SvaraRadera
 4. här anpassar vi ju oss på många sätt. jag har reserverat boken på biblioteket. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 5. Tack för smakbiten, helt ny bok för mig.

  SvaraRadera
 6. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 7. Smakbiten ger en känsla av att boken är skriven rätt bittert.

  SvaraRadera
 8. Han kan ha många poäng men hans attityd är sådan att jag väljer bort att läsa boken. Fantastiskt fint omslag! Tack för smakbit

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sant knepig attityd. Men mycket av det han skriver, i sin variant av klarspråk, är sådant vi andra bara vågar tänka.

   Radera
 9. Jeg måtte slå opp hvem Hanif Bali er, så da lærte jeg noe nytt :-) Jeg er redd vi i Norge ikke kjenner så veldig mange svenske politikere :-D
  Ha en riktig fin søndag!

  SvaraRadera
 10. Han har rätt i vissa saker men jag gillar inte hans sätt.

  SvaraRadera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).